JWT udviklede nyt brand – og mistede kunden

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

System Frugt lancerede i 2013 sit Earth Control-brand – naturlige råvarer inden for nødder, tørret frugt og snacks. Det blev udviklet af JWT, nu føres det videre af et nyt bureau.

System Frugt – ja, navnet klinger måske hverken stort eller inspirerende, men sandsynligheden taler for, at du jævnligt støder på det i supermarkederne.

For Tilst-virksomheden er en frugt og grønt-handler af de større: 600 mio. kr. i omsætning inden for et bredt sortiment: Frisk frugt og grønt, nødder og tørret frugt samt grove kartoffelchips og nødde-snack.

Og hvad angår det inspirerende, så har System Frugt valgt nyt bureau i form af Envision, og den primære opgave bliver at arbejde videre med det relativt nye brand Earth Control (se mere her).

”Vi lancerede ultimo 2013 – i Danmark, Sverige, Norge og Finland – Earth Control, der lægger vægt på naturlige råvarer og lav forædling. Og opgaven bliver at videreudvikle indholdet af brandet, så det bliver endnu mere relevant for den nordiske forbruger,” siger Bjarne Sierbæk, der er marketingchef i System Frugt.

Kategorien med det naturlige, lidt sundere alternativ til eksempelvis slik og klassiske chips er stigende, og System Frugt har kun godt at fortælle om Earth Control-brandet – og det bureau, der stod bag det:


”Vi arbejdede sammen med Halbye Kaag JWT (nu J. Walter Thompson, red.), som hjalp os med at udvikle Earth Control. Og vi er kommet rigtig langt, så skiftet er helt udramatisk,” siger Bjarne Sierbæk og uddyber:


”System Frugt fik ny direktør, Peter Bruun, i juni, og vi drøftede, hvordan vi kunne arbejde med Earth Control ud mod forbrugerne. Vi ønskede nye øjne på brandet, og efter samtaler med forskellige bureauer valgte vi Envision.”

Hvordan Envision og System Frugt kommer til at aktivere Earth Control, er ifølge Bjarne Sierbæk endnu for tidligt at sige noget konkret om.