Kampagne giver netdating en kold skulder

Peter Engholm
25@mail.dk

Ny datingform går tilbage til det basale: At mødes i virkeligheden, i dagligdags situationer. Et bureau blev valgt til sparring og markedsføring.

Danskerne har for længst vænnet sig til – eller affundet sig med – netdating er måden at mødes på – endda i en sådan grad, at dagligdags-møder nu præsenteres som noget nyt.

En ny datingform er opstået ud fra ønsket om at møde singler på en så u-forstilt måde som muligt, og den er samtidig en reaktion mod netdatingen og den forskønnelse, der typisk følger med.

Live-datingen hedder ”Find Mig Nu”, og stifteren, Birgitte Johnsen, gik på et tidligt stade til det lille bureau, Monopolet, der ligger i Njalsgade i København. Her siger tekstforfatter, Søren Møller:

 ”Kiloene rasler af, når der udfyldes en datingprofil, og billederne fra La Santa i 2008 er lidt sjovere at uploade end billederne fra i år, der jo afslører, at det nok er noget siden, at man trænede ”3-4 gange om ugen”. De særligt attraktive på datingmarkedet lader til at være dem, der er bedst til at stave eller er familiære med Photoshop, og det er jo noget nonsens.”

Find Mig Nu er et medlemsbaseret fænomen, hvor ”et diskret kendetegn signalerer, at du er klar til kærligheden” – og parat til at blive opdaget af andre medlemmer. Det kan lyde kitschet, men så længe danskerne endnu ikke helt er klar til at opsøge bemeldte kærlighed i fri dressur, så tilbyder det koncept at hjælpe lidt på vej i form af nogle på forhånd oplyste mødesteder og -tider. Det kunne være Føtex, Ikea … og væddeløbsbaner, som det er tilfældet i både Københan, Odense, Aalborg, Aarhus og Trekantsområdet.

”Vi vil gerne være med til at prikke lidt til danskernes mod og initiativtagen her i 2012 og skabe nye muligheder ansigt-til-ansigt,” siger Søren Møller.

Lanceringen blev for nogle uger siden skudt i gang med TV2-spots, Facebook-annoncering og PR.

Filmene, der henvender sig til ”seriøse singler fra slut 20erne til 50+”, kan ses her: