Af Pia Osbæck osbaeckpia@gmail.com
Kilde: Visit Denmark, "Hygge Kampagne".

Visitdenmark er netop gået i gang med en kampagne sammen med SAS, Scandlines, Øresundsbron og københavnske hoteller og attraktioner. Med dansk hygge vil man markedsføre København. Et engelsk bureau vandt udbudet, se deres film her.

Sammen med SAS, Scandlines HH, Øresundsbron og 10 københavnske hoteller og attraktioner er Visitdanmark gået i gang med at markedsføre København internationalt.

Kampagnen kom i udbud i efteråret og tre bureauer blev prækvalificeret til kampagnen, som det engelske bureau Fold7 vandt. De to bureauer, der ikke vandt, var danske og fik 25.000 kr. for deres arbejde.

Opgaven lød på at komme med en foreløbig strategisk vision for hvordan Danmarks turismeposition kunne bruges som en del af en fremtidig kommunikationsplatform. Desuden skulle man lave et roadmap for lanceringen af en ny kampagne for København i foråret 2018, som skulle eksekveres internationalt.

Budgettet på opgaven, som nu er udmøntet i kampagnen: Prescribing Hygge, der i første omgang er startet i England og Sverige, er på 800.000 kr.

Budgettet fordeles med 500.000 kr. til at udvikle et nyt koncept for Danmark og et city kampagne koncept og 300.000 kr. til at udvikle indhold og eksekvere promotion aktiviteter for en cityturisme.


Kampagnefilmen er lavet af Fold7

Kampagnen spiller på den danske hygge som modgift mod travle dage, bilkøer og træls trummerum. Man kan tage en test for at få målt, hvor ’hygge’ man er.

Testen afgør hvor meget hygge du har brug for, og du får tildelt en opskrift på hygge: Nemlig et ophold i København med en anbefaling til, hvor man skal bo, og hvad man skal opleve. Som ekstra bonus får man gode råd om, hvordan man selv kan hygge i hverdagen.


Et eksempel på en hygge-opskrift fra Visit Denmark efter endt test. 

Kampagnen Prescribing Hygge bygger videre på udlandets interesse for hygge og VisitDenmarks andre indsatser, hvor hygge har stået stærkt i konceptet, bl.a. sidste års kampagne sammen med BoConcept og den globale julekalender.

Indsatsen kører i Sverige og UK lige nu, og kommer senere ud i Italien, Frankrig, USA, Kina, Tyskland og Norge.

I VisitDenmarks seneste Image og Potentiale Analyse svarer 80 pct. af nordmændene, at de forbinder hygge med Danmark. Det samme gør 29 pct. af briterne, 26 pct. af tyskerne, 25 pct. af svenskerne og 19 pct. af hollænderne

På disse markeder kommunikeres konceptet i VisitDenmarks og SAS’ egne medier.

Langsigtet samarbejde
En af de attraktioner, der står bag kampagnen, er Den Blå Planet. Salgs- og marketingchef Tony Jørgensen ser kampagnen som starten på et langsigtet samarbejde, hvor de københavnske aktører fortsætter samarbejdet og fokuserer på, hvad man hver især kan bidrage med i stedet for at se på, hvad de andre kommer med.

”Vi har talt længe om at gå sammen om fælles markedsføring, og nu er det omsider lykkedes. Det er godt, for vi har brug for hinanden. Derfor er det også fint, at der er en klar rollefordeling i kampagnen – med VisitDenmark som den, der åbner døren til destinationen, hvorefter vi andre tager over og fortæller om transport, ophold og oplevelser”, siger Tony Jørgensen.

Besøg thedanishantidote.com, hvor du kan tage en test, der kan afgøre hvor meget hygge du har brug for. Udfra dine testresultater

Opgradér til BureaubizPro og bring dig og dine kollegaer i front med vigtig viden om bureaubranchen.

Kom på forkant med vigtig viden om bureau- og marketingbranchen. Skriv til britta@bureaubiz.dk og få et godt tilbud. Du kan også ringe på  71 74 79 91

Med Bureaubiz Pro får du:

  • Bureaurapporten trykt og digitalt
  • BureauNyt
  • PersonNyt
  • Bureaubattle
  • Bureaukalenderen
  • Brancheanalyser
  • Udbudsvagten
  • Fuld adgang til Bureaubiz.dk
  • Årligt gå-hjem-møde
Køb nu

Kommentarer