Kan du huske Dynamite Surfing? Nu fortælles historien bag

Peter Engholm
25@mail.dk

En af de virale pionerer kom ud fra Danmark, nærmere bestemt Søerne i København – samt et par andre steder, fortæller Simon Wooller. Se filmen her.

True Award fejrer sit 10 års-jubilæum og kigger tilbage på en af de første vindere; Dynamite Surfing fra Quiksilver og Saatchi & Saatchi.

Simon Wooller – kreativ dir. på Saatchi tilbage i 2007, og nuværende partner og krea. dir. på The Orbit Agency – fortæller på True Awards site og med en ny video om produktionen af Dynamite Surfing.

En film fra Søerne i København, men en produktion, der også foregik i Købehavns Frihavn – i selskab med 22 kg. plastisk sprængstof – og på bølgerne ud for Hvide Sande. En film, der tog 4 dage at skyde og 2 måneder at post-producere. Og om en kunde, der ikke nøjedes med at tale om mod, men også demonstrerede det.

”Det spørgsmål, vi oftest blev stillet om filmen, var, om den var virkelig eller fake, og om hvordan vi havde lavet den. Vi have aftalt fra starten, at vi aldrig ville vise hvordan filmen var blevet til, da det ville dræbe dens virale effekt. Så for første gang nogensinde er her et link til “The Making of Dynamite Surfer”,” lyder det fra Simon Wooller.

Han beretter også en pænt improviseret casting, om en lækage i distributionen og om de hemmeligheder, holdet holder på den dag i dag.

https://www.youtube.com/watch?v=BgVDdvbYqdU

Og et gensyn med originalen: