Google Sheep View kampagnen har gået sin sejrsgang til award-shows verden rundt. Den har både vundet løver i Cannes og ‘reklame oscars’ i New York, men at den skulle rydde bordet til Årets Rambuk var en artig overraskelse for mange.
Efter de tre Rambuk statuetter var i hus på Vega, fangede Bureaubiz Rune Hørslev, der er nytiltrådt kontaktdirektør på Mensch – og tidligere partner i Liquidminds, hvor han var en af hovedkræfterne bag Google Sheep View.
Hvordan tror du at det gik til, at en kampagne uden mediebudget vandt mediebureauernes hovedpris?
“Mediebureauernes fornemste opgave er vel at optimere kundens investering – ikke at forøge den. Så hvis man kan nå resultatet uden at købe medier, er det for mig at se en oplagt vinderkandidat til en mediapris. Vi fik en gigantisk eksponering på tværs af platforme uden at bruge en eneste færøsk krone, og de fleste kan vel blive enige om at earned media er bedre end paid, hvis effekten er den samme.”
Hvad kan man lære af Google Sheep View kampagnen?
“Jeg tror vi kan lære at fokusere mere på den gode idé. Der kommer flere og flere platforme og der skal laves flere og flere versioneringer. Med tiden er der en risiko for at vi bruger for meget tid på at versionere en idé og for lidt tid på at få selve idéen. Sheep View er jo et eksempel på at den rette idé kan give et brand resultater, som annoncøren aldrig ville kunne købe for penge.”
Hvad skal der til for at opnå mere fokus på de gode idéer?
“Jeg tror man skal opfatte idégenerering som en form for forskning. Når man forsker så ved man godt hvad man leder efter, men man ved ikke hvad man får. Det handler om at turde tage en chance og ikke definere løsningen på forhånd. Hvis en kunde beder om en printannonce, så får de jo ikke et får med et kamera på ryggen. Visit Faroe Islands og Atlantic Airways har været både visionære og modige ved at turde satse hele butikken. Først på at lade os lave en åben idégenerering og i særdeleshed efterfølgende ved at lave en kampagne der var 100 % afhængig af PR omtale.”
Hvad har været de største udfordringer på vejen?
“Der har været mange. Der er lang vej fra en idé i et mødelokale til Google Street View på Færøerne. Undervejs har vi blandt andet været nødt til at få lavet lovgivning på området, fordi Færøerne ikke er en del af EU. Vi måtte få en færøsk opfinder til at designe et særligt seletøj til 360 kamera, så vi var sikre på at det ikke generer fåret og vi har måttet arbejde en del med teknologien for at få solceller, mobiltelefon og 360 kamera til at arbejde sammen om at uploade billeder direkte til Google.”
Rune Hørslev afslutter:
“Trods strabadser har resultatet været det hele værd. Alle bag kampagnen er meget stolte og taknemmelige for Rambuk-priserne”.