Kaos- og bureaumand vil i Folketinget

Peter Engholm
25@mail.dk

Grundlæggeren af Kaospiloterne og bestyrelsesmedlem i We Love People indleder i dag sin kampagne for at blive medlem af Folketinget – og vil bl.a. kæmpe for et mere kreativt land.

Uffe Elbæk, der for snart 20 år siden grundlagde Kaospiloterne, tiltrådte i år bestyrelsen i We Love People. Hans næste hverv – kald det skridt op eller ned i forhold til We Love People – skulle gerne være MF.

I al fald stiller Uffe Elbæk op til det kommende folketingsvalg for De Radikale i hovedstaden.

“Hvis jeg bliver valgt, vil jeg slås for, at Danmark bliver et mere modigt, kreativt, frit og ikke mindst økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt land. Og ja, jeg peger på Helle Thorning som ny statsminister, men jeg vil være meget bevidst om, at den politiske kurs, en ny regering sætter, også påvirker alle dem, der ikke har stemt på mig og mit parti. Vi skal modsat den nuværende regering også være lydhøre over for de andre partier i Folketingssalen og dermed genskabe den konstruktive dialog, der er forudsætningen for et levende demokrati.”

Valgplakaterne er trykt, og et kampagneteam er allerede ved at vokse sig stort. Uffe Elbæk offentliggør sit kandidatur til Folketinget sidst på eftermiddagen i dag på Republikken på Vesterbro i København og præsenterer en valgkampagne, der ifølge ovennævnte team ikke bliver helt almindelig.

Uffe Elbæk var rektor for den alternative iværksætter-uddannelse, Kaospiloterne i 15 år, frem til 2006. Han kom i Århus Byråd i 2001 for De Radikale og blev genvalgt i 2005. I 2007 blev han direktør for kultur- og menneskerettighedsbegivenheden World Outgames, der sidste sommer lokkede tusindvis homoseksuelle fra hele verden til København. I dag har Uffe Elbæk etableret sig med egen konsulentvirksomhed.