Klasselotteriet skifter bureau efter otte år

Peter Engholm
peter@bureaubiz.dk

Først var der 5, så var der 4 – nu er der 1 bureau tilbage i Klasselotteriets udbud om reklamebureau-ydelser. Vinderen er udpeget, men der kan endnu ikke skrives kontrakt.

Klasselotteriet skifter bureau efter otte år. Det peger alt på, efter at det statsejede lotteri har afsluttet sit udbud om reklamebureau-ydelser.

Klasselotteriet prækvalificerede sidst i juni et finalefelt bestående af fem bureauer/konstellationer, men det blev blot få dage senere reduceret til fire, idet Hjaltelin Stahl vandt Lotto-budgettet hos Danske Lotteri Spil, og dermed måtte trække sig fra Klasselotteriet.

Tilbage stod Responsive, Ogilvy, Zupa Recommended og en konstellation af Advice og Magnetix.

Og det er netop Advice-Magnetix, der ifølge Bureaubiz’ oplysninger har vundet udbuddet – og dermed udsigten til en tre-årig aftale med mulighed for en et-årig forlængelse.

Når de to bureauer ikke jubler åbenlyst, og når Klasselotteriets marketingdirektør, Kirsten Østergaard, ikke har nogen kommentarer – før i næste uge – så skyldes det stand-still perioden, som lovmæssigt er koblet i enden på et offentligt udbud. Ingen kontrakt-skrivning i 10 dage efter, at tilbudsgiverne er blevet informeret.

Kommer der klager i denne periode, vil processen blive forsinket.

Hos Responsive bekræfter Tomas Gorrisen, at man står til at tabe kunden:

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Klasselotteriet de seneste otte år. I den periode er deres omsætning vokset 65 pct., og markedsandelen næsten fordobblet. Og sammen har vi udviklet Klasselotteriet til i dag at være en af de mest veldokumenterede og effektdrevne marketingmaskinerer i landet,” siger Tomas Gorrissen og fortsætter:

”I alle de år, vi har arbejdet sammen, har holdet på begge sider af bordet været det samme, og da man samtidig er under pres fra et liberaliseret spilmarked, har man ønsket at få nye øjne på problemstillingerne. Det er fuldt forståeligt, og vi ønsker Klasselotteriet og deres nye samarbejdspartnere alt mulig held og lykke.”