2018-trends: Augmented reality rykker for alvor

Lise Heiselberg
Insights Director, Dentsu Aegis Network

Claus Bech Jensen
Researcher, Dentsu Aegis Network

Hvert år kommer Dentsu Aegis Network med 10 trends for året. Her er de to første. Læs dem og bliv inspireret.

Trend #1: Den kommercielle fødsel af augmented reality
I disse tider, hvor Pokemon Go-hypen er stilnet af, og de danske gader igen ligger øde hen, er vi mange, der stiller spørgsmålet: Var det bare et lucky punch? Og vil vi nogensinde se den kommercielle fødsel af augmented reality?

Det korte svar er, ja – det handler om tilgængelighed, og det hele sker i 2018 med lanceringen af Apples nyeste telefoner, som blev introduceret i slutningen af sidste år. Mens Pokemon Go ikke krævede noget speciel hardware eller software, vil nye og mere avancerede AR apps, gøre det.

Og netop disse nye krav håndteres af telefonerne i et samspil af større maskinkraft, udviklingen af ny teknologi og bedre hardware. Disse elementer vil tilsammen skabe en langt mere levende og flydende augmented reality, som gør oplevelsen mere intens, end det vi tidligere har set.

Samtidig med lanceringen kommer også Apples AR udviklingstool, som etablerer en standard inden for udviklingen af AR Apps. Og det er netop den standard, der i samarbejde med tilgængeligheden, gør at augmented reality bliver allemandseje i år.

For ARKit’et giver op imod 15 millioner amatører og professionelle udviklere mulighed for at udvikle nye AR-Apps til over en milliard iPhones på verdensplan. På bare de få måneder som ARKit’et har været tilgængeligt er der blevet udviklet nogle simple, men kreative, praktiske og sjove apps som kan giver os et praj om hvor stort det vil blive!

Blyantsproducent skabte AR-succes
Et eksempel på et brand, der har haft succes med at bruge AR til at fortælle deres historier og tilbyde forbrugerne oplevelser, er blyantsproducenten Faber Casttell.

Med deres app The Never Ending Forets er de lykkes med at engagere forbrugerne og skabe en spændende sammensmeltning af virkeligheden og den digitale verden, hvor forbrugerne både bliver underholdt og undervist.

Trend # 2: I 2018 er efterkøbsoplevelsen altafgørende!
I 2018 vil man opleve, at forbrugerne til forveksling ligner 1920’ernes forbrugere med forventninger til et personligt forhold til butiksejeren. Positive kundeoplevelser er derfor altafgørende for at skabe loyalitet og genkøb.

Faktisk så meget at det er efterkøbsoplevelsen, der har allerstørst indflydelse på forholdet mellem brand og forbruger.

En undersøgelse lavet af IBM, viser at 85% af danskerne over 40 år mener, at post-purchase oplevelsen har et langt større potentiale til at styrke brandforholdet sammenlignet med pre-purchase oplevelsen.

Og 67% af alle danskere mener, at post-purchase oplevelsen er vigtigere end det, der går forud for købet.

Post-purchase-kontakt og brand-connection er altså noget, som vi i højere grad ser forbrugerne forvente, som et add-on til deres køb.

Samtidig siger ca. 20% at de er mere tilbøjelige til at være loyale over for brands, som tilbyder dem rabatter og fordele for loyalitet, mens 65% til sammenligning, siger at loyaltiet skabes gennem god kundeservice – både i form af god og personaliseret support og gennem en forlængelse af produktoplevelsen.

Netflix: Tal som en narkobaron
Et eksempel på dette kommer fra Netflix.

På baggrund af serien Narcos om den columbianske narkobaron Pablo Escobar, skabte Netflix, i samarbejde med sprog-app’en Babbel, en hype for det spanske sprog og særligt de specifikke termer fra Narcos.

De udviklede en underholdende og lærerig sprog-app baseret på forbrugernes yndlingscitater fra serien, og dermed skabte de en succesfuld efterkøbsoplevelse.

De næste to trends fra Dentsu Aegis Network kommer senere på ugen.

Dentsu Aegis Network står bag et årligt trendstudie, hvor bureaugruppen kommer med sit bud på de ti største tendenser inden for medier, kommunikation, forbrugere, data og teknologi i det kommende år. Vi bringer i løbet af januar alle de 10 trends fra Dentsu Aegis networks studie. 

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning