Her er en guide til, hvordan virksomheder undgår at blive trynet af Facebook

Maria Hansen
Aros Kommunikation

Det er ikke nødvendigvis op til virksomheder selv at afgøre, om de vil være til stede på Facebook, for de risikerer at der ‘autogenereres’ en side. Men der er måder at tage kontrollen tilbage på.

På trods af, at mange virksomheder i dag er på Facebook, har flere virksomheder valgt ikke at være til stede på det sociale medie – og det kan have flere årsager: Det kan være et strategisk valg, det kan skyldes manglende ressourcer, frygten for dårlig omtale eller noget helt fjerde.

Men uanset baggrunden for valget straffes virksomheder i dag for ikke at have en side på Facebook.

Og hvad er straffen? Jo, Facebook autogenererer selv en side om virksomheden på baggrund af privatpersoners check in’s, anmeldelser og likes. Oven i hatten giver Facebook også privatpersoner mulighed for at tilføje profilbillede, coverbillede og kontaktoplysninger på virksomheden.

Det betyder altså, at den autogenererede side, trods definitionen ”Uofficiel side”, hurtigt kan forveksles med en virksomhedsside. Det er en side, du som virksomhed ingen kontrol har over, og hvor du ikke kan reagere på henvendelser fra privatpersoner – gode som dårlige. Det er måske endda en side, som du slet ikke har kendskab til, fordi din virksomhed ikke er aktivt til stede på Facebook.

Det er ikke første gang, at Facebook på denne måde kan blive omtalt som den fjerde statsmagt. Problemstillingen om autogenererede virksomhedssider er et godt eksempel på, at Facebook har indtaget en position, hvor de ved hjælp af luskede tricks kan få virksomheder til at gøre præcis, som Facebook ønsker.

Med lidt teknisk snilde er det heldigvis muligt at overtage de autogenererede sider. Men Facebook gør det selvfølgelig ikke nemt – og slet ikke for os, der bor i lille Danmark. Derfor har jeg lavet en how-to-guide, der kan hjælpe dig på vej, hvis din virksomhed også er på Facebook mod egen vilje.

Overtag de autogenererede sider: En how-to-guide

Step 1

  • Køb, download og installér en VPN-forbindelse. Den er afgørende for at kunne gøre krav på de autogenererede sider, da du ved hjælp af VPN’en kan snyde computeren til at tro, at du er i USA. Med en placering i USA får du andre rettigheder, end hvis du befinder dig i Danmark. Når VPN’en er installeret, skal du slette alle browserdata i den browser, du bruger og oprette forbindelse til USA.

Step 2

  • Når du har oprettet forbindelse til USA, kan du logge på Facebook, og du vil nu kunne se de nye muligheder. Normalt vil Facebook blot oplyse om, at den autogenererede side er uofficiel. Med de amerikanske rettigheder fremgår spørgsmålet ”Is this your Business?” i stedet.
  • Ved at klikke herpå har du nu mulighed for at gøre krav på den autogenererede side ved at indsende informationer, der bekræfter, at det er din virksomhed – det kan f.eks. være et udskrift fra CVR-registret. Når du har indsendt informationerne, får du en bekræftelse i din mailbox på, at Facebook behandler din anmodning.

Step 3

  • Når Facebook har behandlet din anmodning, får du en mail om, hvorvidt den er godkendt eller ej. Facebook kan finde på at afslå, hvis du ikke har indgivet fyldestgørende informationer. Når Facebook har godkendt din anmodning, får du automatisk rettigheden over den autogenererede side, du har gjort krav på, og du kan nu enten slette siden eller flette siden med en eksisterende Facebook-side.

Step 4

  • Hvis du vil flette den autogenererede side med en eksisterende Facebook-side kræver det, at du er administrator på den eksisterende side, og at de to sider har samme adresse. Du får mulighed for at flette siderne under ”indstillinger”. Når du fletter siderne, sletter Facebook automatisk alt indhold på den autogenererede side, men overfører likes til den eksisterende side. Hvis du ønsker at gemme indholdet, kan du downloade siden, hvilket du også gør under ”indstillinger”.

Og vupti – din virksomhed har nu genvundet kontrollen!

Dette indlæg er bragt på Aros Kommunikations hjemmeside. Se den her.

 

Klummen er et udtryk for skribentens egen holdning