Kommunikationsbureau politianmeldt for skjult reklame

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: En konkurrent har klaget over en artikel, der i virkeligheden var reklame, og det har udløst en politianmeldelse.

Forbrugerombudsmanden har anmeldt kommunikationsbureauet Mediaxpress til politiet for et par artikler, som i virkeligheden var skjult reklame. Det skriver finans.dk.

Mediaxpress, der bl.a. udgiver gratismagasinerne Byggeri + Arkitektur og Klima, Energi og Miljø, publicerede i 2013 to artikler i de nævnte magasiner, som i virkeligheden var betalte annoncer.

MediaXpress lever af at bringe omtaler af virksomheder og produkter i deres magasiner, men det skal selvfølgelig være klart, at det er betalt indhold, siger chefredaktør Nicolaus Nissen til finans.dk:

”Det er en fejl, at vi ikke har skrevet annonce ved den tekst, der er blevet betalt for. Det gør vi selvfølgelig nu.”

Det var en konkurrent, der klagede til forbrugerombudsmanden. Ifølge Nicolaus Nissen på baggrund af en tidligere medarbejder fra Mediaxpress.

”Det er en tidligere medarbejder, som vi fyrede på et tidspunkt. Han er startet hos et konkurrerende blad og har så fremskaffet den faktura, hvor der står, at der er blevet betalt for at være med i vores blad.”

Finans.dk