Konkurs i fynsk affiliate-selskab

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Mikkelsen Media havde desperat behov for kapital. Det lykkedes ikke at rejse den.

Det fynske affiliate-selskab, Mikkelsen Media, er gået konkurs. Dekretet blev afsagt i fredags på begæring af en kreditor.

Ejerne af selskabet kunne ellers godt selv have begæret konkursen, for det viser sig, at man allerede med udgangen af august udsendte en meddelelse til samarbejdspartnere om, at man havde sendt medarbejderne hjem og at hjemmesiden ville ophøre med at fungere.

Bureaubiz omtalte Mikkelsen Medias regnskab lige inden denne meddelelse, og det var et regnskab, der talte sit tydelige sprog. Bruttoresultatet blev reduceret til en tredjedel og underskuddet landede på over 3 mio. kr.

Revisor oplyste da også, at der var brug for 3-4 mio. kr., hvis selskabet skulle fortsætte.

Mikkelsen Media forklarer i brevet til samarbejdspartnere, at den potentielle investor har valgt ikke at købe selskabet, og at der derfor ikke er råd til lønninger.

Det dårlige regnskab kom i øvrigt oven på, at Mikkelsen Media var taget under behandling i DRs Kontant for at spamme forbrugere.

Her i foråret tabte Mikkelsen Media sammen med Bonnier-ejede Homeenter AB desuden en retssag om misbrug af Restaurant Noma i en kampagne.