Konkursramt online bureau bliver undersøgt for uregelmæssigheder

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

IQ Medier var store i slaget for ikke mange år siden. Nu er selskabet faldet fra hinanden, og folkene bag risikerer et ubehageligt efterspil.

Selskabet bag IQ Medier er gået konkurs. Det drejer sig om Media Danmark. Og dermed er noget af en nedtur ved at være fuldendt.

Den kan endda ende med et ubehageligt efterspil for folkene bag. Kurator er nemlig i gang med at undersøge en række forhold nærmere.

“Der er nogle uregelmæssigheder og forhold, der skal undersøges nærmere – bl.a. er der solgt ud af forskelligt software op til konkursen. Jeg kan selvfølgelig ikke sige ret meget om dem og hvad udfaldet bliver – men jeg kan sige, at kan uregelmæssighederne dokumenteres, så er de alvorlige,” siger advokat Per Astrup Madsen, der er kurator.

Vurderer han, at der kan være tale om ulovligheder, har han en pligt til at sende en såkaldt meddelelse – ikke at forveksle med en anmeldelse – til politiet om, at der kan være foregået noget alvorligt.

Det er ejerne af Media Danmark, der selv har begæret selskabet konkurs.

“Ledelsen har oplyst, at medarbejderne søgte væk, og at der derfor ikke var grundlag for fortsat drift,” siger Per Astrup Madsen.

Spørgsmålet er, om ikke også Media Danmarks moderselskab, NRG Group snart bliver lukket ned. Selskabet har endnu ikke indsendt regnskab, selvom det burde være sket senest d. 31. maj. Det betyder, at Erhvervs- og Selskabsstyrelsen på et eller andet tidspunkt sender selskabet til tvangsopløsning.

Casper Ravn-Sørensen var med til at stifte selskabet og var direktør indtil maj, hvor direktørposten blev overladt til driftsleder Peter Olsen i Vig på Sjælland. Det er ikke lykkedes at træffe Casper Ravn-Sørensen for en kommentar.

Også det svenske datterselskab er under konkurs, efter først at være blevet sendt til tvangsopløsning som følge af manglende indsendelse af regnskab. Den foreløbige opgørelse viser dog, at det er et selskab med næsten ingen aktivitet.

Det er ikke mange år siden, at partnerne bag IQ Medier pralede med at have fået et købstilbud på 20 mio., men de mente at selskabet var mere værd. De førte sig også frem med aggressive budskaber om, at kunderne skulle fyre deres bureauer.

Dengang stod Casper Ravn-Sørensen bag selskabet sammen med Rune Lundager. Men for små to år siden gik de fra hinanden, og sidstnævnte har startet et nyt selskab under navnet Repay Medier.