Klovn gik ikke over stregen i markedsføringen

FiG

Humor giver friere rammer, og derfor har Forbrugerombudsmanden afvist en række klager.

At Casper Christensen og Frank Hvam kan finde på at gå til kant, er næppe en overraskelse. Men det indebærer selvfølgelig en risiko for, at nogen kan føle sig stødt.

Det er tilfældet i forbindelse med markedsføringen af Klovn, hvor Forbrugerombudsmanden har fået 28 klager over en plakat og en trailer.

I markedsføringen af filmen indgik nøgenhed og erotik som væsentlige virkemidler. Men der er et betydeligt spillerum for nøgenhed og erotik i reklamer, og der blev brugt humoristiske virkemidler, som var med til at understrege, at hverken plakat eller trailer skulle tages alvorligt.

Der har desuden været klaget over, at nogle af filmens plakater var placeret, så børn og unge kunne se dem.

Men Forbrugerombudsmand, Christina Toftegaard Nielsen, har afvist klagerne. Markedsføringen var ikke i strid med god markedsføringsskik.

”Det er som udgangspunkt ikke ulovligt at bruge nøgne eller letpåklædte mennesker i en reklame, medmindre reklamen er uanstændig. Desuden lemper humor grænsen for, hvad der er tilladt i reklamer. I denne sag har vi ikke fundet belæg for, at markedsføringen var uanstændig og i strid med god skik,” siger Christina Toftegaard Nielsen.