Kreativ direktør fra Ogilvy starter for sig selv

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Jakob Staalby stoppede allerede i april og er nu klar til noget nyt.

Efter godt 12 år hos Ogilvy meldte Jakob Staalby i går ud på LinkedIn, at han starter for sig selv.

”Så er det officielt. Jeg går solo! Efter mere end 12 vidunderlige, spændende, skøre og skæve år som kreativ direktør hos Ogilvy Danmark tager jeg nu springet ud i tilværelsen som selvstændig,” skriver Jakob Staalby.

Jakob Staalby stoppede faktisk tilbage i april i Ogilvy Danmark, men er klar nu til at komme videre efter en lang sommerferie.

”Jeg har taget en lang sommerferie og har fundet ud af, at der sker så mange spændende ting og at det er et superfedt tidspunkt at starte for sig selv,” siger Jakob Staalby og fortsætter:

”Og så skal man som selvstændig ikke stå til ansvar overfor andre end sig selv; det er enklere og frigiver kreativ energi og det tiltrækker mig”.

Jakob Staalby har ikke ambitioner om at starte et klassisk bureau – ”det vil der være en masse besvær med”. Hans tanke er, at man kan hyre ham som freelance kreativ direktør, hvor han så sammensætter et team fra sit professionelle netværk.

Jakob Staalby var kreativ direktør sammen med Ole Rydahl, der holdt op hos Ogilvy i februar i år. I stedet har CEO Pia Tandrup ansat Will Rust, der er englænder, som eneste kreative direktør og som er hentet fra Ogilvy i Dubai.

Siden Will Rust kom til Ogilvy har han været med til at udbygge den kreative afdeling med Anders Rune Mathiasen, Pernille Due, Trond Juul Krüger og Hans Froschauer.