Kreativ uddannelse vil tage afsæt i den handlende idé

Peter Engholm
25@mail.dk

Reklamelinjen på KEA har visket tavlen ren og kigger nu mod integreret kommunikation – ikke pivnyt måske, men et skridt henover generationskløften mellem seniorer og juniorer.

Da 250 branchefolk torsdag, i Pressen i Politikens Hus, København, diskuterede Den Nye Danske Kreativitet, var repræsentanter for fremtidens danske kreativitet til stede.

Det skal ikke forstås science fiction-agtigt, men fordi lederne for Reklamelinjen på KEA har de kommende bureau-folk på skolebænken.

Og hvis nogle af de nuværende kreative tog hjem fra dagens arrangement med en følelse af at skulle viske tavlen ren, så kender Reklamelinjen til øvelsen.

Før sommerferien kom der nemlig dobbelt-op på kreative basis-uddannelser, da Kreativ Basis på DMJX sagde farvel til uddannelsens daglige ledere og hidtidige ankermænd, Kaare Grundtvig og Per Holm Henriksen. På Mediehøjskolen er Kreativ Basis nu inddelt i to spor, Reklame og Design, mens en ny forskole, Reklamelinjen på KEA, er grundlagt med netop Kaare Grundtvig og Per Holm Henriksen som ledere. Og de benyttede lejligheden til at gå all-in på den integrerede kommunikation.

”Integreret kommunikation er i sig selv ikke nyt, men der er sket et hierarki-skift: Tv-spottet var tidligere i centrum, og nu er det den handlende idé. Det kan være en event, en servicetilgang eller en anden idé, der bringer en virksomheds eksistensberettigelse ud i livet. Web-bureauer har et digitalt udgangspunkt, reklamebureauerne taler om historien – men hvis der er en handlende idé, så kan den komme ind i målgruppens dagligliv via en palette af kanaler, f.eks. sociale medier, apps, print, tv,” siger Kaare Grundtvig.

Når Reklamelinjen på KEA deltog i Den Nye Danske Kreativitet, var det ikke for at nikke bedrevidende, men for at hente inspiration.

”Der er godt og skidt i branchen, ikke rigtigt og forkert. Og når vores elever kommer ud på bureauer – reklame-, digital-, PR-, mediabureauer – så ved vi jo godt, at de kommer til at arbejde med del-elementerne. Men vores udgangspunkt og tilgang er den integrerede kommunikation, og den handlende idé er det, der først bliver skrevet på det blanke papir, som eleverne jo er til at begynde med. Vi tillader os at tro, at de den vej rundt kommer i bedre symbiose med seniorerne. Det er vores supplement til at få lukket den generationskløft, som har været mellem seniorer og juniorer de seneste 10-15 år,” siger Kaare Grundtvig.

Og Reklamelinjen på KEA nøjedes ikke med at hente inspiration på dagen – de henter også en god bid af dagens talere.

”Vi har branchens folk ude som undervisere, og da vi læste om arrangementet, inviterede vi flere af paneldeltagerne ud til os – og de sagde ja. De kommer med hvert sit speciale, hvilket ikke kun er integreret kommunikation. Vi kommer i undervisningen i berøring med alle del-elementerne, for der laves fortsat masser af dagbladsannoncer og tv-spots,” siger Kaare Grundtvig.