Onsdag aften var der små 10 grader i Lissabon, men inden for i Cinema São Jorge fik UncleGrey og Royal Copenhagen mere at lune sig på, da det blev til guld i Outdoor-kategorien ved Eurobest, det uofficielle EM i reklame.
Derudover var der 2 x bronze til Danmark; i design til Allright Agency med Brandbook for Cofoco og i film til Brandhouse og Moland Film Company med White Horse for Interflora. Sidstnævnte blev således opgraderet fra en shortliste-placering ved Cannes Lions.
UncleGrey havde af arrangørerne diskret fået besked om udfaldet, så man havde mulighed for at tage turen til Portugal og modtage guldet på scenen – en mulighed, som en trio bestående af Jon Goldtsche Jørgensen (art director), Kenneth Graupner (art director trainee) og Christian Kurt Rahn (art director trainee) hurtigt benyttede sig af.
En flot gevinst til Danmark, der står i skyggen af vore skandinaviske naboer, Norge og Sverige, og en fjer i hatten til en kunde, der med eget udsagn gerne vil “overraske, uden at provokere”.
Casen, der kan ses her, bestod i at smække et billede af en porcelænstallerken op på facaden af Magasin i Aarhus og dernæst få to mand op med en lift i 15 meters højde og – ganske som det er tilfældet med Royal Copenhagens produkter – håndmale det.
“Vi tog udgangspunkt i Royal Copenhagens værdier, præcisionen og håndværket, og fik visualiseret dem – med en indbygget stopeffekt samt øget trafik i Magasin til følge. Herinde sad en musselmaler og arbejdede – i mindre målestok,” siger Charlotte Porsager, kontaktchef hos UncleGrey.
Udendørs-arbejdet gav som nævnt guld i går – men forinden nåede den at trække renter hos kunden. Lone Lyng Andersen, vice president marketing Europe hos Royal Copenhagen, forklarer:
“Det var en case, der passede godt ind i vores kommunikationsstrategi “Mix & Match”, og som på fin vis fortalte budskabet med det håndmalede. Efterfølgende gik vi lidt og havde det i skuffen – indtil efteråret, hvor vi lancerede serien Blå Elements. I forbindelse med kulturnatten kombinerede vi Aarhus-casen med andre ideer fra bureauet og vores egne projekter: En tallerken, der blev håndmålet på et kæmpe banner på Det Kongelige Teater, vores egne malere, der malede på abribus’er rundt omkring i byen, og en mulighed for at male sin egen tallerken i vores butik på Amagertorv.”
Var det også jeres egne malere, der stod på liften i hhv. Aarhus og København?
“Nej, det var bureauets kreative. Vi overvejede at få egne malere op på liften i København, men de var ikke trygge ved at arbejde så højt oppe. Og bureauets folk havde desuden prøvet det før,” siger Lone Lyng Andersen.
To byer indtil videre … skal ideen turnere videre?
“Det var en succes, men vi har ingen planer om at fortsætte med den konkrete idé. Vi vil – med et traditionsbundet brand som Royal Copenhagen – gerne overraske, uden at provokere. Og der ligger ikke nogen overraskelse i casen længere, men vi har fået blod på tanden – og det indgår helt klart i vores planer at prøve ting, der rækker ud over det sædvanlige. Noget med en wauw-effekt, der får folk til at tale sammen om produktet,” siger Lone Lyng Andersen.