Kun få branchekvinder blandt årets 100 fantastiske kvinder

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Femina hylder 100 kvinder med ideer, evner og mod. Fire af dem knytter sig til bureau- og marketingbranchen.

Forskellige medier excellerer i at opstille lister over de mest magtfulde personer (læs: ofte mænd) i dansk erhvervsliv.

Måske derfor – altså at det ofte er mænd, der residerer på disse lister – udkommer Femina i dag med en udgave, der hylder 100 af ’Danmarks  mest fantastiske kvinder’ – det største nummer af Femina nogensinde.

De 100 fantastiske kvinder er ikke som sådan rangordnet. De er i stedet oplistet efter emner som mode, kultur, bolig, karriere, bloggere, skønhed, sundhed og mad og design.

Marketing- og bureauverdenen er ikke stærkt repræsenteret, og når det gælder design, så knytter kvinderne sig til mode- eller boligdesign. Blandt disse er Stine Goya og Trine Andersen (Ferm Living)

Men på listen over disse fantastiske kvinder, finder man dog fire navne, der kan siges at have en tilknytning til bureau- og marketingbranchen.

Disse fire er:

  • Christiane Vejlø, digital trendanalytiker. Hun blogger på elektronista.dk om de nyeste trends inden for blandt andet apps, hjemmesider og gadgetshopping. Christiane er valgt som en af 100 fantastiske kvinder, fordi  hun ’med sin store viden om digital kultur har fået skabt et unikt kvindeunivers om emner, der traditionelt har været forbeholdt mænd’.
  • Julia Lahme, indehaver af PR-bureauet Lahme. Hun er med på listen fordi, ’hun formidler et sundt kvindesyn, der opfordrer til at elske hverdagen og os selv lige så uperfekte, som vi er’.
  • Selina Juul, uddannet grafisk designer og indehaver af Tegnefabrikken. Selina har fået en plads på listen, fordi hun er stifter af forbrugerbevægelsen  ’Stop Spild Af Mad’.
  • Sanne Lindhart, tekstforfatter og forbrugerdialogchef hos Urtekram International. Sanne er også en fantastisk kvinde, fordi hun i mange år har haft et økologisk engagement.

Nogle af de andre kvinder på listen er kendte navne som Susanne Bier, Helena Christensen, Margrethe Vestager, Medina og Caroline Wozniacki.