Kun tre procent af fødevarehandlen sker på nettet

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Læs om, at fødevarehandelen stadig foregår i butikker. Det rykker først på nettet, når de store dagligvarekæder går online. Læs også om tidligere marketingdirektør, der har skrevet ny bog om at opnå lykke i privatlivet og i karrieren.

Kun 3 procent af den samlede omsætning på dagligvarehandel sker online, mens 17 procent har prøvet at handle dagligvarer på nettet.

Det viser nye tal fra Foreningen for Distance- og Internethandel (FDIH).

Årsagen til, at det ikke rigtigt rykker på salg af dagligvarer online er, at hverken Dansk Supermarked eller Coop for alvor har gjort noget ud af deres onlinehandel.

Samtidig er forbrugernes indkøbsvaner svære at ændre og det vil derfor kræve benhård markedsføring at åbne op for markedet:

“Det at købe dagligvarer er en meget rutinepræget ting for forbrugerne og det er svært at bryde deres vaner. Vi tror på, at det er de store kæder, som skal opdrage forbrugerne til at handle på nettet. Og det hænger i høj grad sammen med, at det er dem, der har ressourcerne til at markedsføre det”, siger Mette Skovgaard Frich, seniorkonsulent i Retail Institute Scandinavia.

Hun bakkes op af FDIH, der dog samtidig peger på, at den nye generation, der er født ind i computeralderen, vil være mere villige til at handle online:

“De nye børnefamilier med forældre på 25-30 år, der er vokset op med nettet, vil være mere tilbøjelige til at handle online. Men det kræver, at de store fødevarekøder for alvor kommer i gang, så der er konkurrence og masser af muligheder for kunderne”, siger kommunikationschef i FDIH, Henrik Theil til Børsen.

1. april starter Per Bank som koncernchef i Dansk Supermarked. Han kommer fra Tesco, der har haft succes med et onlinekoncept. Det kan betyde en ændring i Dansk Supermarkeds hidtidige strategi om ikke at gå på nettet med fødevarer (Børsen, p. 20-21).

Branchefolk i medierne

Tidligere marketingdirektør i Coca-Cola, nu headhunter og executive coach, Stephen Bruyant-Langer, er aktuel med bogen ‘Din næste karriere’.

De vigtigste budskaber i bogen, er at en topleder skal identificere sin livsambition og genopfinde sig selv, samt at toplederen både i karriere og privatliv bør være positiv over for alt nyt.

Derudover peger Stephen Bruyant-Langer på vigtigheden af, at topchefer arbejder med at skabe en personlig forretningsplan for at opnå succes.

Stephen Bruyant-Langer kommer endvidere med ti gode råd til succes og lykke:

  • Vær generøs – tænk mere på, hvad du kan bidrage med, end på hvad du skal have ud af det
  • Løb en risiko engang imellem – når du har lært at styre, er det på tide at accelerere
  • Brug 10.000 timer på at blive excellent til noget – det er tre timer om dagen i 10 år!
  • Vær rummelig og tolerant – udsæt dig selv for multikulturelle påvirkninger
  • Drop flinkeskolen – udtryk dine følelser i stedet for at undertrykke dem
  • Bryd rammen, før du bryder sammen – du er den, der er bedst til at passe på dig selv
  • Vær tydelig, direkte og konsekvent i din kommunikation – de andre er ikke tankelæsere
  • Find din livsambition – livet er ikke en generalprøve
  • Genopfind dig selv – bliv den bedste version af dig selv
  • Vær en interessant samtale partner – bliv ved med at lære nyt

(Børsen Executive, p. 3).