Kviks nye marketingdirektør er gammel bureauejer

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Bates, BBDO, Mogens Holten, Dorte Zangenberg, Claus Lembourn – velkendte navne i bureauverdenen er en del af Steen Leise-Hansens bagage. Nu venter en helt ny udfordring.

Regeringen vil afskaffe efterlønnen, men det er ikke derfor, den 60-årige Steen Leise-Hansen har valgt at hoppe ud i en helt ny udfordring som ny marketingdirektør for Kvik Køkkener.

“Jeg er ikke medlem af noget som helst – ikke engang en bogklub, så efterløn er ikke en mulighed. Men jeg har grundlæggende ikke lyst til at stoppe med at arbejde. Jeg har prøvet at gå hjemme – det er slet ikke mig,” siger Steen Leise-Hansen.

Hos Kvik Køkkener erstatter han Søren Als, der har valgt at gå til den anden side af bordet – som ny adm. dir. for Reklamebureauet Os. Kvik har så valgt en inkarneret bureaumand til at erstatte Søren Als.

Ikke fordi Steen Leise-Hansen ikke har erfaringer fra marketingsiden. Han har engang for mange år siden været marketingdirektør i Egmont. I de sidste par år har han arbejdet med Great Places to Work, der kårer de bedste arbejdspladser.

Men det er først og fremmest bureau-verdenen, der præger hans karriere.

Bl.a. står der Gutenberghus Reklamebureau på hans cv – samt et bureau, han havde sammen med Dorte Zangenberg og Claus Lembourn. I 1994 stiftede han så med hjælp fra Bates’ legendariske Mogens Holten bureauet Leise & Co.

Det blev så i 2003 solgt til BBDO. I 2006 kom han til La Familia for en kortere periode, hvorefter vejen gik til Great Places to Work.

I det sidste år har han så arbejdet med et eget konsulent-firma under navnet The Lift.

“I Great Places to Work er der af gode grund begrænsninger på, hvor meget rådgivning man kan give i forhold til udvikling af arbejdspladserne. Derfor var ideen, at jeg skulle arbejde mere med rådgivning. Der var mange positive tilkendegivelser – men det var op af bakke at få lukket egentlige aftaler,” fortæller Steen Leise-Hansen, som er meget entusiastisk over for sit nye job.

“Det er en enormt spændende udfordring, som jeg glæder mig meget til at komme i gang med. Jeg har i en stor del af mit liv levet af at rådgive virksomheder, så jeg synes, jeg har mange erfaringer at byde ind med,” siger Steen Leise-Hansen.

Han bor i Nordsjælland og får arbejdsplads i Jylland, men det afskrækker ham ikke.

“Jeg kommer selvfølgelig til at etablere en bolig i det jyske og pendle en del. Men Kvik er en stor virksomhed, hvor aktiviteterne alligevel vil bringe mig en del rundt omkring,” siger Steen Leise-Hansen.