Kvinder baner vejen for dansk bureauinvestering i Sverige

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Dansk bureau er gået ind som delejer af et nystartet bureau i Sverige, der bygger på et fokus på kvinder som beslutningstagere.

Danske Lowefriends har i de senere år satset på at bygge indsigt og kompetencer op omkring kvinder som beslutningstagere, og det fokus baner nu vejen for en investering i et nystartet svensk bureau.

Bureauet får navnet &Friends Communication og bliver stiftet og ejet 50/50 sammen med Bodil Czarnecki, der fornylig forlod et job hos det svenske bureau Shout.

“Bodil har lige som os interesseret sig meget for kvinder som beslutningstageren på rigtig mange købsbeslutninger – og behovet for at tænke markedsføring rigtigt til dem – så da hun forlod Shout fandt vi hurtigt hinanden,” siger adm. dir. Jette Nejstgaard.

&Friends Communication starter ud med to personer – og en tredje på vej – men ambitionerne er klart større.

“Med os som medejer har Bodil hele backenden på plads og kan starte stort op. Det er helt klart hensigten at bygge et søsterbureau til os, der fungerer helt selvstændigt,” siger Jette Nejstgaard.

Bureauet har yderligere nordiske ambitioner – men at det afhænger af om man finder de rette personer.

“Selvfølgelig vil vi også gerne arbejde med mænd som målgruppe. Men vi tror, der er et stort potentiale – og behov for – at blive bedre til at forstå kvinder i markedsføringen, og derfor har vi valgt at satse på at bygge en position op på kompetencer og indsigt på dette område,” siger Jette Nejstgaard.

Over for svenske Resume udtrykker hun, at Skandinavien og Europa har meget at lære i forhold til USA.

“Der findes en amerikansk forfatter, som siger, at hvis verden bestod af mænd, så ville verden være fuld af business-men, mens den ville være fuld af forbrugere, hvis den bestod af kvinder. Dem som indser disse forskelle mellem kønnene vil få et forspring,” siger Jette Nejstgaard.

Lowefriends har bl.a. norske Orkla på kundelisten, og &Friends Communication har allerede et par kunder på listen.