Lasertryk køber to trykkerier

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: De to trykkerier tilfører 25 medarbejdere. Desuden har Lasertryk kig på et tredje.

Det aarhusianske trykkeri Lasertryk har overtaget Digital Trykkeriet og Trykkestedet i Aarhus og får dermed 25 nye medarbejdere.

Koncernchef Anders Grønborg forventer, at virksomheden vil købe endnu mere op og regner med at det næste opkøb allerede sker i foråret 2013.

”Vi har allerede en østjysk virksomhed i kikkerten. Men det er nyt for os at købe op, så udfordringen er nu at få indarbejdet medarbejdere og omsætning fra de opkøbte selskaber i koncernen”, siger han til Børsen.

Ifølge formanden for Grafisk Arbejdsgiverforening, Palle Rosendahl, er konsolideringer i den grafiske branche det helt rigtige for at få indtjeningen op i branchen:

”Der er ingen tvivl om, at den grafiske branche fortsat er præget af en usund struktur med for meget maskinkapacitet og for lidt efterspørgsel. Det handler derfor om at koncentrere kræfterne og at fokusere på de nye forretningsområder, der ligger uden for kerneforretningerne. Og det er især inden for det digitale område, der skal satses. Det handler om, at branchen skal genopfinde sig selv i en ny tid” (Børsen, p. 18).