Leasingsag koster fortsat Advice på bundlinjen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Advice ville faktisk være kommet ud af kriseåret 2009 med et forbedret overskud, hvis det ikke var for en leasingsag, der i 2008 kostede 6,7 mio. kr.

Rettet vedr. hensættelser: Advice hensatte i regnskabet for 2008 6,7 mio. kr. til tab på en række leasing-kontrakter. Men det var ikke helt nok, og derfor spøger sagen også i 2009-regnskabet. Men nu skulle der være ryddet op. 

“Man kan ikke opgøre tabet præcist, fordi vi selvfølgelig har noget udstyr stående. Men det bliver nok mere end de 6,7 mio. vi tog som ekstraordinær udgift for 2008,” fortæller adm. dir. Espen Saxtoft Højlund, Advice.

Konkret vurderer han, at Advice ville have haft en million kroner mere på bundlinjen, hvis ikke det var for leasing-sagen. Det hænger sammen med, at man endnu ikke har aktiveret den ekstraordinære hensættelse på 6,7 mio. kr.

Til gengæld betyder det, at man for 2010 formentlig kan forbedre resultatet bare på den konto.

“Med sidste års hensættelse og udgiften for 2009, regner vi med, vi er på plads,” siger Espen Saxtoft Højlund.

Espen Saxtoft Højlund kan ellers se tilbage på et kriseår, hvor bureauet er kommet flot igennem.

“Vi har selvfølgelig mærket krisen i form af et pres på priserne og hårdere forhandlinger med kunderne. De vil have mere for pengene. Men vi har alligevel evnet både at rydde op, komme videre og forbedre den primære indtjening. Det synes jeg faktisk er ret godt,” siger Espen Saxtoft Højlund.

Han nævner herudover, at bureauet i året har udviklet sig til at være mere full-service på kampagne-gennemførelse. Det ses bl.a. i en betydelig vækst i den omsætning, der viderefaktureres til kunderne. Den er steget med omkring 70 pct.

“Det er den mest markante udvikling for os i året, og jeg forventer, at vi også fremadrettet vil se et væsentlig større spænd mellem vores omsætning og vores bruttoavance,” siger Espen Saxtoft Højlund.

Nøgletal for Advice

  • Bruttoavance 35,374 mio. kr. +0,9 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 838.488 kr. -6,5 pct.
  • Lønandel 65 (66)
  • Resultat af primær drift 4,69 mio. kr. -6,5 pct.