Af Peter Engholm 25@mail.dk

Brandstifter fik for nylig opmærksomhed, da man en veninde-hvervning erstattede en klassisk kommune-kampagne. Men også i 2011 har bureauet gjort det godt.

Silkeborgs kvinder i alderen 25-45 år blev i sidste måned frontløbere for kommunen, da de tog imod tilbuddet om at sende deres veninder-uden-for-kommunen en flyttekasse med godbidder fra den midtjyske kommune.

Bag initiativet står reklamebureauet Brandstifter, der nu er ude med endnu en nyhed – denne gang af mere intern karakter: Et regnskab, der melder om fremgang i både top og bund … især bund.

Overskuddet var på rekordhøje godt to mio. kr. før skat i regnskabsåret 2011/2012. Det er Brandstifters sjette regnskab, og sjette gang firmaet kan præsentere et millionoverskud.

Også uden for regnskabskolonnerne var året godt for bureauet, der bl.a. tog en Echo Award i sølv med hjem fra DMA i Boston. DM-Prisen blev givet for Søværnets kampagne Stop Olien, som også har fået Postens Direct Marketing Pris samt flere nomineringer.

Resultatet falder samtidig med, at direktør Henrik Holst Christensen kan fejre sit 25 års-jubilæum som selvstændig i reklamebranchen. Først som direktør og medindehaver af Bureau 1 A/S og senere Copyright as, som han i 2003 fusionerede med tre andre bureauer – for så at starte Brandstifter i 2006.

“Målte man i “normal arbejdstid” er det vist længe siden, jeg kunne fejre 25 års-jubilæum. Det har været et travlt år, så alt det der med at skulle feste, gemmer vi lige til næste år. Der er vist også noget med, at jeg fylder 50,” siger Henrik Holst Christensen.

Den 49-årige Brandstifter tilføjer, at det næste regnskabsår bliver knap så hektisk.

“Vores opgave er at levere den “rettidige ildhu,” som der skal til for at stifte et brand, og det gør man ikke ved at brænde sit lys i begge ender. Så nu skruer vi lidt ned for tempoet, får finpudset vores koncept – og så vil jeg se at få skrevet en gør-det-selv-bog om branding. Det har jeg haft planer om de sidste 25 år – og bliver den færdig inden min fødselsdag, så er der virkelig noget at fejre. Noget der er vigtigere end både rekordoverskud og jubilæer,” siger Henrik Holst Christensen.

Nøgletal for Brandstifter

  • Bruttoavance 4,5 mio. kr. +18,4 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 1,125 mio. kr. +18,4 pct.
  • Lønandel 32,6 (41)
  • Resultat af primær drift +2,072 mio. kr. +55,9 pct.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club