Lukkeloven presser tankstationer

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Nu har tankstationerne ikke længere som de eneste åbent i weekender og om aftenen. Derfor må de genopfinde sig selv.

Siden liberaliseringen af lukkeloven har Q8 mistet omkring 5-10 procent af kunderne i kiosk-delen. Derfor er tankstationen nødt til at genopfinde sig selv.

Fra at være en nødløsning, når der manglede noget i husholdningen og alle øvrige butikker havde lukket, vil Q8 nu satse på at levere nem – og sund – ’to-go’-mad.

”Vi skal i højere grad være et supplement til dagligvarebutikker og have nogle andre produkter på hylderne. Hos Q8 kan man få frisksmurte sandwiches til at tage med. Pizza er en del af sortimentet og burgere og salater er på vej. Jeg forventer, at vi vil tilbyde flere og flere nemme måltider”, siger kategorichef i Q8, Jan Hjorth Kristensen til Jyllands-Posten.

Samme melding kommer fra Statoil.

”Vi tager et opgør med madkulturen på tankstationerne. I den fremtidige strategi vil måltider med fokus på friskhed, god smag og sundhed spille en mere central rolle hos Statoil. Vi vil satse benhårdt på nemme og sundere måltider”, siger kommunikationsdirektør, Per Brinch til avisen (Jyllands-Posten Erhverv&Økonomi, p. 4).