Mærsk brugte 12 mio. på ny film om sig selv

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Et filmselskab har rejst så mange kilometer, at det svarer til en rejse til månen og tilbage. Resultatet er en 12 min. lang ny corporate-film.

A.P. Møller Mærsks hovedsæde på Esplanaden i København var rammen om noget usædvanligt i aftes: en filmpremiere, hvor der blev serveret champagne, tapas og cocktails i lange baner.

Premieren omhandlede filmen med titlen “We are Maersk”, men selvom der er store navne på plakaten, så bliver det næppe en af årets store biograf-film.

Det er sådan set heller ikke meningen, for det er en 12 min. lang corporate film, som med kommunikationsdirektør Steen Reeslevs egne ord havde til ambition at fange essensen og ånden i et selskab, der har en 108 år lang historie bag sig og mere end 100.000 ansatte overalt på kloden.

Samtidig var ambitionen at skabe en corporate film, der løfter sig op i forhold til, hvad man normalt ser. De bliver ofte kedelige, lange og opremsende, som adm. dir. Per Liebeck, fra Copenhagen Film Company udtrykte det.

Det var hans selskab, der havde vundet opgaven, som har kostet 12 mio. kr.

Opgaven har bl.a. indebåret:

  • Tre filmhold bestående af 21 personer fra 11 nationer.
  • Optagelser på fem kontinenter i 20 lande og omkring 40 forskellige byer.
  • En samlet rejsedistance, der svarer til en rejse til månen og tilbage.
  • Rejsen er ud over fly foregået på cykel, bil, lastbil, tog containerskibe, forsyningsskibe, fiskerbåde, lodsbåde, traktor, undergrundsbane.
  • Samt 96 helikoptertimer og 2448 timer offshore.

Ud af alle anstrengelserne er der ikke bare kommet en 12 min. lang corporate film. Desuden er der lavet:

  • Fire tema-film
  • Seks film om forretningsenheder.
  • 200 timers optagelser, der kan redigeres efter behov og stilles til offentlighedens rådighed.
  • 10.000 billeder, der ligeledes frit kan anvendes.

Steen Reeslev fremhæver således, at prisen dækker en omfattende gennemfotografering af virksomheden.

For at nå målet om at præstere en corporate film ud over det sædvanlige, har man hyret instruktøren Christoffer Boe samt den kendte engelske skuespiller, John Hurt, til at indtale teksten. I den sammenhæng kan det nævnes, at den tidligere Leo Burnett direktør, David Adams, også har været involveret i projektet.

Den aldrende Mærsk McKinney Møller får lov at afslutte filmen med budskabet om, at det er vigtigt, at omverdenen har tillid til selskabet.

For at komme ud af power point opremsningen har man bl.a. givet ordet til ansatte rundt om i verdenen, og søgt at forklare A.P. Møller Mærsks virke ved at sætte den i relation til dagligdagen.

Når man i mål?

Det må den enkelte selv afgøre (filmen kan ses her). Der er ingen tvivl om, at der er præsteret en meget flot billedside. Diskussionerne kommer nok mere om historien.

Børsens anmelder er ikke uddelt begejstret. Under overskriften “Betagende flotte floskler fra Mærsk” skriver Morten Dürr:

“Wow-effekten er stor, billedsiden er forførende, og hvis målet er at tiltrække kunder og nye medarbejdere, er missionen lykkedes. Alligevel er filmen ikke uden problemer, billed- og lydside hænger glimtvis helt eminent sammen – til andre tider falder filmen hen i den fladtrådte kliche – den hvor talende hoveder lirer klicheer og floskler af sig.”