Magnetix’ strategi-direktør går solo

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Rasmus Houlind har valgt at blive sin egen forretning. Han vil være konsulent i omnichannel.

Rasmus Houlind har netop barslet med en bog om omnichannel, og nu har han så valgt at tage endnu et stort skridt. Efter næsten 5 år har han opsagt sit job som strategi-direktør hos Magnetix for i stedet at blive selvstændig. Det sker i regi af Omnichannel Institute, hvor han vil folde sig ud som rendyrket omnichannel konsulent.

“Omnichannel er noget, der er på agendaen i mange virksomheder i dag, men det er både nødvendigt og svært at skabe forankring og sammenhæng over en række af store og komplekse projekter. Og det er nødvendigt for at få det til at lykkes. Manges virkelighed vil være både at få styr på deres egen organisation og samtidig få et sæt af forskellige leverandører til at spille sammen,” siger Rasmus Houlind og fortsætter:

“I virkeligheden ser jeg mere omnichannel som en forandringsproces end som et projektarbejde, og det er her, jeg ser en rolle for en som mig. Som den, der rådgiver om processen, får hjulpet til at skabe visionerne og forankringen, beskrevet roadmappet o.s.v. – kort sagt hjælper virksomheder med selv at udvikle sig mod omnichannel. Denne gang uden samtidig at være den, der skal levere de konkrete driftsopgaver. For ofte vil der være flere bureauer involveret i at skabe den samlede kundeoplevelse.”

Rasmus Houlind starter ud med at være en énmandsforretning. Omnichannel Institute har et cvr. nr, men han er ikke nu og her i gang med at opbygge et nyt stort bureau.

“Jeg har kunder på vej, og jeg starter som mig selv. Men jeg udelukker ikke, at det kan blive større – tiden må vise, hvad det kan blive til,” siger Rasmus Houlind.

Dermed bevæger han sig næsten fra den ene yderlighed til den anden. Han forlader et topjob i et meget succesrigt og fremgangsrigt bureau med 130 medarbejdere for i stedet at blive sin egen forretning.

“Jeg havde slet ikke forudset de muligheder som en boglancering fører med sig. Men jeg føler, at jeg er nødt til at prøve nogle af disse af – også selvom det er i langt mindre regi og selvom jeg faktisk har været virkelig glad for mit job i Magnetix.” siger Rasmus Houlind og tilføjer:

“Magnetix er et helt unikt bureau i Danmark og har været en fantastisk lærerig arbejdsplads for mig de seneste år. Sjældent har jeg arbejdet sammen med så mange dygtige kolleger.”

Man finder hans Omnichannel Institute her