Mangel på kvalificeret arbejdskraft dæmpede Wundermans vækst

Peter Engholm
25@mail.dk

Hurtigløberen fra Bureaubiz’ analyse mangler medarbejdere. Alligevel har man fornylig fyret fem, kort tid efter, at man havde ansat dem.

Med en af bureaubranchens absolut største procentuelle fremgange har Wunderman leveret et regulært spurt-regnskab for 2007.

Også de absolutte tal taler for sig selv – fra 331.000 til 12.127.000 kr. i driftsresultat og en stigning over 20 mio. kr. i bruttoavance til 56,6 mio. kr. Tydeligt sprog, ganske vist, men ikke den fulde historie. Her må ledelsesberetningen supplere:

“Væksten blev i 2007 begrænset af mangel på kvalificeret arbejdskraft og medførte i Q4, at Wunderman måtte afvise en række virksomheder, der ønskede at blive kunder”.

Det gik stærkt, men det kunne have gået stærkere.

“Vi er stadig hæmmet af, at vi ikke har alle de dygtige folk, vi kunne bruge”, siger Wundermans adm. direktør Jan Werner.

Jeg har hørt et rygte om, at I ansatte fem personer – for så at fyre dem igen …

“Ja, det tager længere tid at lære medarbejdere op til at blive dygtige. Og når vi samtidig har så travlt, så har vi ikke tiden til at prioritere oplæring. Der er ikke så meget overskud, og derfor koncentrerer vi os nu om de kunder, vi har”, siger Jan Werner.

Det er der vel også god mening i …

“Jo, men man kunne godt føle sig fristet til at løbe efter forretningen. Men nu holder vi niveauet, og i stedet for bare at ansætte hiver vi nu først ind, når de rigtige folk dukker op”, siger Jan Werner.

Så en del tyder på mere behersket vækst i 2008

“Wunderman er en del af børsnoteret koncern, så jeg må ikke udtale mig om den slags”, siger Jan Werner.

Nøgletal for Wunderman

  • Bruttoavance 56,600 mio. kr. (+76,3 pct.)
  • Bruttoavance pr. medarb. 898.413 kr. (+34 pct.)
  • Lønandel 56 (74)
  • Resultat af prim. drift 12,127 mio. kr. (+3.564 pct.)