Af Finn Graversen fg@kabelmail.dk

Designet er dog til verden - ikke til Danmark. Men det kan ikke udelukkes, at det på et tidspunkt også rammer Danmark. Se designet her.

Carlsberg har gennemført en omfattende repositionering af sit Tuborg-brand. Der er gennemført både en omfattende design-ændring og tilrettelagt en ny brand-ide med tilhørende kampagne.

Repositioneringen sigter på det globale marked – ikke på Danmark. I hvert fald ikke i første omgang. For det kan ikke udelukkes, at arbejdet fra koncernens centrale marketingafdeling også på et tidspunkt rammer det danske marked i et eller andet omfang.

“Vi vil selvfølgelig se på det arbejde, der er lavet og vurdere, om det kan bruges i Danmark. Men Tuborg har en historie i Danmark, som kræver nogle indgående overvejelser, før man begynder på markante ændringer. Så om det sker – og i givet fald hvornår og hvordan – det er alt for tidligt at sige noget om,” siger Carsten Hänel, der er adm. dir. for Carlsberg Danmark.

Arbejdet med repositioneringen har været lagt i hænderne på McCann Copenhagen og det engelske designbureau Turner Duckworth, og der har været tale om et omfattende arbejde, hvor man både har udviklet kommunikation til forskellige markeder og nyt design af både flasker, etiketter og emballage.

På den nye etiket spiller tallet 62,5 grader en væsentlig rolle. Tuborg-logoet er placeret i den vinkel, fordi det derved kommer til at stå vandret, når de første dråber kommer ud af flasken.

Brandideen er formuleret med ordene “Grab the now” og taglinen er “Open for more”.

Carlsbergs øverste marketingansvarlige, Khalil Younes, beskriver Tuborg som et “entry-brand” for koncernen. Det er et “vibrerende” brand og det er her, de unge starter.

Khalil Younes’ fortid hos Coca-Cola fornægter sig ikke, når han karakteriserer Tuborg som øllets Fanta.

Han rapporterer om god salgsfremgang på de markeder, hvor den ny position er indført, hvilket bl.a. omfatter Kina, Rusland og Indien.

Eksempler på film kan ses her og denne fra Kina. I Rusland må man ikke vise mennesker i ølreklamer, og her er den kommet til at se således ud (og ja – billederne er optaget i København).

Grundprincipperne for den visuelle identitet er formuleret således:

  • Aspirational: An international brand with heritage you just want to be seen with.
  • Inspiring: Stimulates creativity and curiosity.
  • Confident: The fearlessness of youth.
  • Irreverent: Optimistically unbound by convention.
  • Fresh: Thinking, looking.
  • Sociable: Always seeking new connections.

 

Tuborg 

Tuborg2

Tuborg1

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club