Markant fremgang i et af Danmarks største digitale bureauer

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

DIS/Play er blevet væsentlig større – men indtjeningen er ikke fulgt med på grund af investeringer.

DIS/Play kom ud af 2011 med en markant fremgang, der cementerer bureauet som et af Danmarks største bureauer.

Det er dog ikke alle nøgletal, der viser den samme positive udvikling. F.eks. vokser overskuddet kun med 1,4 pct. mod en vækst i bruttoavance på 17,1 pct.

Forklaringen finder man f.eks. i udviklingen af lønandelen, der nu er over 70. Og selvom man ud fra en økonomisk betragtning vil hævde, at overskuddet skal vokse i takt med aktiviteten, så er adm. dir. Steffen Otkjær vældig godt tilfreds med resultatet.

“Det er et solidt overskud vi kommer ud med selvom det ikke er vokset lige så meget som bruttoavancen,” siger Steffen Otkjær og fortsætter:

“Man skal investere for at tune forretningen til fremtiden. Det har vi gjort – bl.a. i udvikling af nye mobile kompetencer. Men vi har også investeret i kreative kompetencer, for vi vil gerne være et digitalt bureau, der også kan levere de gode ideer. Vi ser sådan på regnskabet, at vi har investeret – og taget lærepenge – mens vi har råd,” siger Steffen Otkjær.

Kigger man på overskudsgraden, så er den 15,9 – et fald i forhold til sidste år – men fortsat på et fornuftigt niveau i forhold til branchen som helhed.

Nøgletal for DIS/Play

  • Bruttoavance 56,751 mio. kr. +17,1 pct.
  • Bruttoavance pr. medarbejder 810.729 kr.
  • Lønandel 71,5 (69,4)
  • Resultat af primær drift +9,019 mio. kr. +1,4 pct.