Markant karriereskift: Fra bureaudrift til dressurheste

Peter Engholm,
journalist

Anders Bjørnstrup Bech er stoppet som direktør og storaktionær i Clienti og skal nu være kommerciel direktør i en koncern, der omsætter for over 400 mio. kr. – og som primært køber og sælger dressurheste.

Da Anders Bjørnstrup Bech tidligere i denne uge havde sidste arbejdsdag som direktør i Nordjyllands største reklamebureau, Clienti, var det samtidig et farvel til den bureaubranche, som han har været en del af i næsten 25 år.

Og den nu tidligere storaktionær i Clienti går over i en branche, der ikke umiddelbart har meget til fælles med bureau-verdenen. Anders Bjørnstrup Bech tiltræder pr. 1. august en nyoprettet stilling som kommerciel direktør i Helgstrand Dressage, som ”køber, træner og sælger verdens førende dressurheste” og har 100 medarbejdere fordelt på lokationer i Danmark, Tyskland og USA.

Det er Anders Bjørnstrup Bechs erfaring med forretningsudvikling, branding og salg, som han nu skal bruge til at udvikle de kommercielle aktiviteter i Helgstrand-koncernen.

Bag Helgstrand Dressage står Andreas og Marianne Helgstrand. Førstnævnte vandt – sammen med resten af det danske dressur-landshold – OL-medalje i 2008, og Helgstrand Dressage har vundet flere verdensmesterskaber gennem årene.

I senest offentliggjorte regnskab omsatte koncernen for 416 mio. kr. (en stigning på 34 mio. kr.), og overskuddet var på godt 75 mio. kr. Året før var overskuddet endda 110 mio. kr. Helgstrand Dressage – der har ”lagt sig solidt på unghestesegmentet” og bl.a. også omfatter smykkebrandet Helgstrand Denmark – ejes i fælleskab af Andreas og Marianne Helgstrand og kapitalfonden Waterland Private Equity.

Andreas Helgstrand siger om koncernens kommende kommercielle direktør:

”Både Waterland og jeg glæder os meget til at få Anders med i teamet, og vi er meget glade for, at det lykkes. Både hvad angår kemi og kompetencer har vi gjort et scoop med Anders. Vi arbejder på en række nye muligheder i form af opkøb og samarbejder, der styrker vores position på verdensplan, og som omfatter andre aktiviteter rundt om hesten. Til at udvikle alle de aktiviteter manglede vi en stærk profil, som vi nu har fundet, og som skal være med til at indfri vores ambitioner”.

Anders Bjørnstrup Bech siger om karriereskiftet:

”Efter at have beskæftiget mig med mange forskellige typer virksomheder på rådgivningsniveau gennem årene, glæder jeg mig meget til at bruge min viden og erfaringer i mit nye job og blive en del af Helgstrand-koncernen. Der venter en masse spændende udfordringer, hvor hele verden er vores markedsplads. Andreas og Marianne har skabt noget helt unikt inden for ridesporten, og det potentiale, der ligger for yderligere forretningsudvidelse, glæder jeg mig til at være med til at forløse”.