Medier kan have skrevet meget ind i kalendere om, hvad der sker en given dag – men ingen kan være sikker på, hvad dagen bringer, og det er konceptet for nyhedsrummet på store medier. Der rykkes og reageres hurtigt, hvis der pludselig sker noget vigtigt.
Marc Pritchard er øverste marketingansvarlige i verdens største annoncør, Procter & Gamble, og han brugte fornylig nyhedsrummet som eksempel på, hvordan marketing skal organisere sig.
“Du skal skabe en organisation, hvor du samler alle – ikke bare i din egen organisation men også dine bureauer – og når du har en sådan nyhedsrums-mentalitet, så kan du spørge, hvad der er sket inden for de sidste 24 timer, som man skal reagere på. Vi har folk, der konstant er på Twitter, Facebook og alle slags sociale medier klar til at engagere sig i samtaler,” sagde Marc Pritchard på en WACL middag.
Men det er ikke kun et spørgsmål om sociale medier. Man skal også agere dynamisk omkring sine marketing-aktiviteter. Stoppe noget, der ikke fungerer og sætte ekstra tryk på, når man har noget godt. Det gjorde P&G f.eks. i forbindelse med kampagnen for Old Spice og “The man your man could smell like”.
“Vi hældte mere benzin på. Vi gik til pr-folkene og fik dem til at arbejde på at få Issiah Mustafa på talkshows, og vi kørte ekstra annoncering. Sådan fungerer den nye verden, og den er en hel del mere sjov end den gamle,” sagde Marc Pritchard.
Han underbyggede det videre med, at man nok kan planlægge en del ting – men man skal være forberedt på det uplanlagte.
“Du er nødt til at erkende, at der dukker noget op undervejs. De olympiske lege kommer (P&G er sponsor, red.) og vi ved hvornår de foregår og at de ikke kommer til at ændre datoerne for, hvornår de begynder og hvornår de slutter. Men vi er klar til at følge, hvordan atleterne klarer sig, hvordan vores brands klarer sig, klar til at se, hvad samtalerne handler om,” sagde Marc Pritchard og fortsatte:
“Jeg ved, at det næste spørgsmål bliver, hvordan man kvalificerer ting. Svaret er, at det gør du ikke. Du gør noget – og du lærer af det. Jeg ved, at hvis vi putter en video på Youtube, som på tre dage opnår 7000 visninger, så duer den ikke. Pil den af og gør noget andet.”