Marketingdirektørens udfordringer: En holdningsændring hos bureauerne

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Mette Dyhr fra Synoptik har brug for bureauer, der interesserer sig for alle medier – ikke kun de sjove og nye som tv og digitale.

Der er kommet et væld af tværmedielle muligheder. Alligevel kniber det fortsat med at få styr på et gammelt og usexet medie som butikken. Hos Synoptik er det en af de aktuelle problemstillinger for marketingdirektør, Mette Dyhr, der er næste gæst i Bureaubiz’ serie om marketingdirektørens udfordringer:

Hvilke problemstillinger står lige nu øverst på din dagsorden?

Udover det helt evidente, endnu skarpere ROI-fokus, er jeg også lige nu meget optaget af at optimere alle vores kanaler som detailhandler. Vi har i årevis talt om butikken som medie men ikke gjort så meget ved det. Vi har fået det tværmedielle landskab med endnu flere kontaktpunkter – og stadig kan vi danske detailhandlere ikke bryste os af at have styr på et gammeldags, usexet og fysisk medie som butikken. Så vi går lidt tilbage til basics for at få bedre styr på dette afgørende kontaktpunkt.

Mit marketinghjerte banker for konsistent og holistisk branding – og i disse tider balancerer vi på en knivsæg, hvor vi hele tiden må fokusere på taktik og salg i forhold til vores opbyggede brandværdi. Fordelen er imidlertid, at vi bliver meget bedre til at prioritere, fravælge og skære det ligegyldige fra – og derved på sigt kan blive endnu bedre i kombinationen af taktisk og strategisk marketing.

Hvad har du mest brug for, at dit bureau/mediabureau/webbureau hjælper dig med lige nu?

Jeg har rigtig meget brug for bureauer, som interesserer sig for alle medier. Ikke kun de sjove (= TV) eller de nye (= digitale) – men hele vores brand; medarbejderne, butikkerne, kundebasen etc. Udfordringen hos både os selv og vores bureauer er at sikre konsistens blandt fragmenterede kunder og et stigende antal kontaktpunkter. Der er tale om et paradigmeskift, hvor de historiske forsøg på både specialiserede bureauer og full-service bureauer kommer til kort. Jeg har brug for en holdningsændring for at bureauerne reelt kan og vil opfylde vores behov på tværs af medier.