Marketingdirektørens udfordring: Skab kendskab uden store kampagner

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Mikkel Bergs første opgave for Kasi-Jespers smykkefirma handler om kendskab. Men han tror ikke på brugen af store kampagner.

“Først skal man være kendt. Så skal man være kendt for noget, så kendt for noget godt. Derefter kendt for noget, som kunderne vil betale for, og til sidst skal man være kendt for noget, som kunderne gerne vil komme tilbage efter”.

Sådan forklarer Mikkel Berg, global marketingdirektør for smykkevirksomheden Endless Jewelry, sin opgave de kommende år. Det sker til Børsen.

Lige nu er han i gang med første step: At blive kendt.

Mikkel Berg vurderer, at under 5 procent af forbrugerne kender Endless Jewelry på de 31 markeder, hvor smykkevirksomheden er til stede.

Fysisk tilstedeværelse i butikker er essentiel

Endless Jewelrys smykker sælges i mere end 3000 butikker, og netop det at være fysisk tilstede, betyder meget, siger Mikkel Berg til avisen:

“Når du skal ud at købe gaver, så bliver du eksponeret for de mærker, der ligger i den butik. Det er sådan, du møder os første gang. Når du har et relativt begrænset kendskab, så giver det ikke mening at gå ud og lave store, landsdækkende reklamekampagner. Der er for mange, du rammer ved siden af.”

I stedet for har Endless Jewelry indgået et samarbejde med skuespilleren Jennifer Lopez, som både er blikfang og designer på egen kollektion.

Desuden skal Jennifer Lopez’ følgere på de sociale medier i spil.

“Hun har over 110 mio. følgere på sociale medier. Det er oplagt, at vi udnytter det bedre end i dag til at skabe noget opmærksomhed og købsinteresse,” siger Mikkel Berg til avisen.

Børsen, p.4-6.