Efter adskillige års tilløb har McCann nu købt et web-bureau. Men adm. dir. Morten Ingemann er ikke i tvivl – det har været værd at vente, og parterne har da også søgt at lære hinanden at kende først ved at flytte sammen før man for alvor fik papir på hinanden.
Der er tale om det lille webbureau, Geist, der rummer seks mand i København og 12-14 stykker i Manila i Philipinerne. At konstellationen fungerer vidner bl.a. adskillige globale Carlsberg-projekter og senest opgaven at udvikle en ny global platform til Tuborg om.
Der er tale om projekter, hvor Geist har været dybt involveret i både det strategiske og kreative arbejde.
“Vi var godt tilfredse med vores forretning og havde derfor ikke noget ønske om at sælge, da vi kontaktede McCann med henblik på at indlede et samarbejde,” siger den ene af Geist-stifterne, Henrik Eggert, og fortsætter:
“Vi har ingen interesse i at udskifte en tilværelse som selvstændig med en tilværelse som en digital afdeling, der laver nogle bannere, når man på et reklamebureau lige husker, at sådan noget skal man også have. Men vi har i samarbejdet med Morten Ingemann og hans folk oplevet, at der er en stærk vilje til at tænke hele vejen rundt, og det har overbevist os om, at det var den rigtige løsning.”
Han og hans partner, Mads Tagel, har afgivet noget suverænitet – men fået en række fordele som del af en større organisation. Henrik Eggert tror da også på, at det er en fordel i forhold til kunderne.
“Vi skal stadig være en profit enhed og servicere vores hidtidige kunder. De får så nogle flere muligheder gennem dette. Men samtidig er jeg ikke i tvivl om, at vi står stærkere over for mange kunder, når vi kan tilbyde både de klassiske kompetencer og den digitale tænkning i en helhed,” siger Henrik Eggert.
Han er selv uddannet ingeniør med en fortid hos både A.P. Møller og bureauer som Valtech og Bates. Desuden har han taget en MBA på Henley.
Mads Tagel er uddannet arkitekt med en fortid som bl.a. designer, animator og konceptudvikler i et spil-firma.
De er således lidt anderledes typer i forhold til et reklamebureau og repræsenterer lige som Bandit-folkene, som Morten Ingemann for nylig også indgik en alliance med, en organisatorisk udvikling, hvor bureauet får større spændvidde.
Morten Ingemann karakteriserer købet af Geist som en væsentlig opgradering af bureauets digitale kompetencer.
“Men det er først og fremmest i forhold til strategisk og kreativ tænkning – ikke så meget teknologisk, hvor vi arbejder mere med outsourcing,” siger Morten Ingemann og fortsætter:
“Jeg mener, at den store vækst i digital omsætning retter sig mod et område, der handler om at bringe brands ind i den digitale verden. Det kan så ske på mange måder – f.eks. gennem sociale medier, mobile applikationer eller udvikling af content. Geist har sin styrke på den mere overordnede tænkning, og derfor matcher de vores behov perfekt.”
Formelt indebærer aftalen, at McCann køber aktiviteterne i Geist – medarbejdere, kunder, computere o.s.v. – ikke selve selskabet. Afdelingen i Manila er solgt til lokale.
“Men samtidig har vi indgået en samarbejdsaftale med eksklusivitet, så de er meget tæt knyttet til os,” siger Morten Ingemann.
Med de seks Geist-folk vil der være 30-35 folk på McCann Copenhagen, der er har oplevet væsentlig fremgang i aktiviteten på det seneste.
Derfor vil den kommende tid handle om at stabilisere organisationen.
“Men på sigt er der andre områder, hvor man kan forestille sig nye opkøb,” siger Morten Ingemann.