McDonalds-app er årets sjette mest populære

Emil Nørlund
emil@bureaubiz.dk

Nord DDB står bag McDonald’s Danmark app, som i 2017 har været mere populær end Facebook og Youtube.

Top 10-listen over gratis apps i Apples danske App Store i 2017 er lige udkommet.

På en 6. plads, foran Youtube på en syvendeplads og Facebook på en tiendeplads, dukker en app fra McDonald’s Danmark op.

I år hjalp Nord DDB McDonald’s Danmark med at lancere en ny app til iOS og Android.

App’en afløste en populær forgænger og skulle introduceres til markedet på få måneder mellem McDonald’s digitale spil: Big Mac Bingo og SommerChancen.

Udfordringen bestod i at opnå en stærkere brand-tilknytning mellem de unge og McDonald’s og samtidig få målgruppen til at komme ned i restauranterne på trods af det gode danske sommervejr – eller mangel på samme.

Den udfordring løste man ganske tilfredsstillende, for på tre måneder lykkedes det McDonald’s og Nord DDB med lanceringskampagnen, og det digitale spil SommerChancen, at drive over 500.000 registrerede brugere til den nye McDonald’s app.

Kim Bagdonas Jørgensen, head of media & digital hos McDonald’s Danmark siger om sjettepladsen:

”Vi er glade for og stolte af den måde, som danskerne har taget vores nye app til sig. Dette gælder ikke kun i vores store digitale spil som Sommerchancen og Julekalenderen, men også i dagligdagen hvor interaktionen med danskerne via den nye app er rykket til et højere niveau.”


Nord DBBs digital director, Eskil Busck, er stolt over placeringen på årets top-liste over app-downloads.

Hos Nord DDB CPH er man også meget tilfredse med placeringen.

Digital director Eskil Busck, fortælller:

”Det er meget svært at bryde ind i populærkulturen og blive en del af danskernes digitale hverdag i konkurrence med store spillere som MobilePay, Snapchat, Instagram, Facebook og Youtube. Vi er meget stolte over, at den tid vi har lagt i at gøre McDonald’s appen både relevant og underholdende, belønnes med en top 10 placering på listen over gratis apps i den danske Apple App Store.”

Top 10 2017 i Apples App Store (gratis apps):

  1. MobilePay
  2. Bitmoji
  3. Snapchat
  4. Instagram
  5. Messenger
  6. McDonald’s
  7. YouTube
  8. Google Maps
  9. Wish (shopping-app)
  10. Facebook