McDonalds er i gang med at decentralisere sociale medier

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

DMA i Chicago: Lokal kommunikation skaber den største involvering mener den amerikanske burgerkæde, og derfor vil man gerne have decentraliseret de sociale medier helt ud til den enkelte restaurant.

Think global, act local er en gammel klassiker i marketingverdenen. Men den er fortsat aktuel – i hvert fald hvad angår sociale medier og burgerkæden McDonald’s.

For selvom man kan få den samme burger i hele verden, arbejder den amerikanske burgerkæde på at skabe en stærk lokal kommunikation.

Det er en af iagttagelserne hos Peter Ottesen, der er adm.dir. i mediabureauet Mediabroker, efter at have været på virksomheedsbesøg hos McDonald’s.

Det foregik i anledning af den årlige Direct Marketing konference, DMA, som i disse dage foregår i Chicago. Peter Ottesen var med andre Direct Marketing-folk på besøg hos McDonald’s i Chicago, som en slags opvarmning til konferencen.

Agendaen hos McDonald’s var deres arbejde med sociale medier.

”McDonald’s er i mine øjne et af de mest globale mærker, jeg kender. Deres restaurantkoncept er jo næsten identisk lige meget, hvor man er i verden. Derfor overraskede det mig, at McDonald’s director of digital & social media, Sosti Ropaitis, sagde at ’local is key to strongest engagement’”, siger Peter Ottesen.

Selve strategien omkring de sociale medier sker fra centralt hold, men hos McDonald’s er man overbeviste om, at skal man skabe involverende indhold, så skal det have en lokal forankring.

Målet er at hver enkelt lokale restaurant skal i direkte dialog med sine kunder, men så langt er McDonald’s ikke nået endnu, erkendte de over for de danske Direct Marketingfolk.

Indtil videre er kæden i gang med at flytte dialogen til forbrugerne fra hovedkvarteret i USA ud til de enkelte lande. Pt har cirka halvdelen af de lande, McDonald’s er tilstede i, deres eget landewebsite og en Facebookside.

Men tanken er, at det på sigt er den enkelte restaurant, der skal drive dialogen med kunderne.

Et af spørgsmålene fra de danske Direct Marketing folk var om burgerkæden målte effekten af at være til stede på de sociale medier.

Og det gør de selvfølgelig, men de erkendte, at det ikke var en nem øvelse at måle ROI på de sociale medier. I øvrigt skal McDonald’s tilstedeværelse på de sociale medier både understøtte salget og brandet.