Mediabureauer går til kamp mod pirateri

GroupM har foreløbig sortlistet 2000 sites, som man ikke vil annoncere på. Initativet vil blive udvidet, og det gør kampen mod pirateri kulturelt bæredygtig, mener dansk rettigheds-forkæmper.

GroupM håndterer annoncer for omkring 30 mia. kr. på verdensplan og er en gigant inden for medieverdenen – ikke bare i Danmark, hvor det er landets største kommunikationsgruppe med brands som Mediacom, Mindshare, MEC og Maxus.

Det er således en betydningsfuld aktør, der nu kaster sig ind i kampen mod pirateri.

Det engelske site, Brandrepublic, fortæller, at GroupM i USA har udfærdiget en ny antipirateri politik, der er indarbejdet i alle kontrakter med medie- og reklamenetværk.

Hensigten er at sikre, at GroupM ikke placerer annoncer på websites, der bringer piratfilm eller musik, og det har på nuværende tidspunkt ført til en sortlistning af mere end 2000 sites.

Initiativet tager bl.a. sigte på at støtte op om store indholdsproducerende kunder som Warner Brothers, Universal Music og Paramount, og de er blevet bedt om at dele deres egne lister over krænkende sites med GroupM. Hvilket de har gjort.

Initiativet vil blive udvidet til England og andre lande, og det glæder advokat Maria Fredenslund, der er talsperson for RettighedsAlliancen, der tidligere opererede under navnet AntiPiratgruppen.

“Når andre aktører end rettighedshaverne tager initativer som disse, så er det med til at gøre kampen mod pirateri kulturelt bæredygtig. Vores indsats har flere ben; at fremme de mange lovlige musik- og filmtjenester, at få ryddet op i de ulovlige sites samt at informere om, hvad man som forbruger må og ikke må,” siger Maria Fredenslund.

Hun fremhæver en aktuel uafhængig undersøgelse, som EU har fået foretaget. Det viser, at hvis pirateriet fortsætter i sit nuværende omfang, så vil der om fire år være 1,2 mio. færre arbejdspladser inden for de kreative brancher – og det vel at mærke kun de brancher, der er direkte berørt af pirateri.