Som i ethvert internationalt bureau er der to måder at bedømme den økonomiske udvikling. Den ene som ejerne anvender – nemlig at kigge på hvilket bidrag bureauet leverer til den fælles kasse.
Her klarer Mediacom sig rigtig godt. Det er gruppen med både Mediacom, Promedia, Mediabroker og Mediacom Business Science, der bedømmes.
“Vi har siden 2006 leveret et stadigt større bidrag, og i 2011 var det større end nogen sinde,” siger Jonas Hemmingsen, der er nordisk CEO for Mediacom og formand for de danske selskaber.
Tilbage er så regnskabet, som er offentligt tilgængeligt i Danmark, og også her kan man notere en tilfredsstillende udvikling.
En vækst i bruttoavancen på 11 pct. og et overskud, der er 33 pct. større.
Det er en udvikling, der bl.a. skal ses i lyset af, at gruppen rummer Promedia, hvis bruttoavance i 2011 blev barberet med næsten 40 pct.
Promedia evnede dog at forbedre bundlinjen betragteligt, selvom der fortsat står et solidt minus ud for bureauet.
Mediacom selv noterede et lidt mindre overskud, mens Mediabroker var status quo og Mediacom Business Science leverer en solid fremgang.
Når Mediacoms adm. dir. Ulrik Falkner Thagesen skal forklare udviklingen, så kommer det til at handle om den filosofi, gruppen skal udvikles under. Det handler om organisk udvikling frem for opkøb.
“Mediabureauer har naturlige forudsætninger for at udvikle forretningerne ved at dække over stadigt flere områder inden for marketingrådgivning. Samtidig er der en stor udfordring i forhold til at kunne levere en integreret rådgivning. Det er let at vokse og etablere flere kompetencer ved at købe, men man risikerer at ende som et konglomerat af rådgivningsydelser, og derfor tror vi mere på, at udviklingen skal ske organisk ved at søge talent og give dem en chance for at udvikle deres kompetencer i sammenhæng med resten af gruppen,” siger Ulrik Falkner Thagesen og tilføjer, at det indebærer, at man også skal tage nogen chancer.
“Nogen gange starter man noget op, hvor man hen ad vejen finder ud af, at matchet ikke er det rigtige. Så kan det være, at de fortsætter i eget regi – det skete f.eks. med Content CPH – og andre gange udvikler det sig til en slagkraftig enhed. Det er baggrunden for at vi har teams siddende – inden for f.eks. mobil og insights – som spiller en rolle ikke bare hos os her i Danmark men i Mediacom internationalt.”
Et af de seneste eksempler på nye initiativer er Mediacom Beyond Advertising, som er kommet godt i gang. Det er et område, der handler om at skabe kanaler for kunderne frem for blot at købe sig ind i kanaler.
“Jo mere vi kan være med til at diskutere, hvad man skal gøre i de mange forskellige touch-points, der er til rådighed, des tættere kommer vi på kunderne, og derfor giver det mening at udvide vores forretning til at kunne tale med om stadig flere af de P’er der omfatter en virksomheds udfordringer. De var engang fire, men der er nok flere i dag,” siger Ulrik Falkner Thagesen.
Nøgletal for Mediacom Gruppen
- Omsætning 1070,807 mio. kr. + 13 pct.
- Bruttoavance 112,334 mio. kr. +10,7 pct.
- Bruttoavance pr. medarbejder 936.117 kr. +4,2 pct.
- Lønandel 65,8 (63,7)
- Resultat af primær drift 10,307 mio. kr. +33,3 pct.
- Resultat før skat 9,88 mio. kr. +10,5 pct.
Mediacom (incl. Promedia)
- Omsætning 844,05 mio. kr. +9,5 pct.
- Bruttoavance 73,567 mio. kr. +6,6 pct.
- Resultat af primær drift +2,879 mio. kr. +39,6 pct.