Mediacoms nye direktør har samlet 4 bureau-brands og udskiftet næsten hver 5. medarbejder

Peter Engholm,
journalist

Jesper S. Jørgensen har på kort tid som CEO sat holdet og retningen for en gruppe, han tidligere har kæmpet imod. Nu har bureauerne et fælles narrativ, og der er skiftet ud – bl.a. fordi der skal tænkes anderledes.

Mediacoms adm. direktør, Jesper S. Jørgensen, er på hjemmebane i det nye GroupM-hovedkvarter langt nede ad Holmbladsgade i København S.

Hjemmebanen skal forstås geografisk, for hans amagerkanske rødder stikker dybt, og han er vokset op i kvarteret, der før har været noget broget.

Professionelt er Jesper Jørgensen ikke tilsvarende på hjemmebane. Jo, han er bureaumand om en hals – senest med syv år og et partnerskab hos Hjaltelin Stahl, og før det Partners og Wunderman. Men han har ikke siddet på et mediabureau, før han tiltrådte som CEO den 1. maj.

”Jeg er direktør for et bureau – og en bureautype, som jeg i små 15 år har kæmpet mod. Så jeg er yderst bevidst om, hvordan Mediacom skal placeres og legitimeres,” siger Jesper Jørgensen og tilføjer:

”Da jeg sagde op hos Hjaltelin Stahl, fik jeg henvendelser fra både startups, kreative bureauer og digitale bureauer. Alt sammen spændende, men alt dette favner Mediacom i ét, så valget var let. Her kan jeg tilmed sætte retningen.”

Mediacom, m/Six, MBA og The &Partnership under ét
Og Jesper Jørgensen har vitterligt sat en retning. Der er samlet sammen, og der er skiftet ud på ret omfattende vis.

Det samlende først: Når Jesper Jørgensen omtaler bureauet, bruger han ikke kun betegnelsen ”Mediacom”, men i lige så høj grad også ”MCG”, der er en forkortelse for Mediacom Group. Denne gruppe omfatter de fire bureau-brands Mediacom, m/Six, Mediacom Beyond Advertising (MBA) samt The &Partnership, og det er da også MCG-navnet, der i denne tid profileres sammen med eksempler på løsninger fra de enkelte brands.

”MBA forener kreativitet og kanal-forståelse, The &Partnership konverterer indhold udefra til lokalt engagement, mens m/Six er en digital speedbåd, og Mediacom et mere klassisk mediabureau,” forklarer Jesper Jørgensen og uddyber:

”Visionen og narrativet er fælles nu, men vi skal dyrke subkulturerne og baglandet. Dels fordi det sikrer dybdekompetencerne, dels fordi medarbejderne er glade for deres teams og deres chefer. Ressourcerne kan stå på egne ben, og de kan deles på tværs. Og læg dertil et nyoprettet fuldt rådgivende og eksekverende MarTech-hold.”

Bruger ikke corona som undskyldning
Jesper Jørgensen karakteriserer sig selv som ærlig, direkte og kommunikerende – og selv om vi lever i epidemiske tider, så lider han i al fald ikke af berøringsangst. Alt dette fik medarbejderne bevis for ved hans tiltræden.

Her var meldingen, at der ganske vist ikke ville ske massefyringer, men at der løbende ville blive justeret. Der skulle tranformeres. Og det er sket.

”Vi har skiftet knap 20 pct. af bemandingen ud. Og jeg bruger ikke corona som undskyldning. Nogle har sagt ja til at blive omskolet, andre har fundet nye jobs. De fleste af de nye medarbejdere kommer fra andre bureautyper end mediabureauer,” siger Jesper Jørgensen.

Hvad er det så, den fornyede medarbejderskare skal?

”De skal tænke anderledes og bl.a. være lige så dygtige til at rådgive på owned media som på paid. For både earned og owned media bliver paid, og derfor skal vi turde starte i owned media,” siger Jesper Jørgensen.

I dét lys er Mediacom vel ikke et klassisk mediabureau …

”Det er klassisk rådgivning: Det er dér, hvor vi ser den største mulighed for værditilførsel for kunderne. Og det er i kombinationen af specialer, som når m/Six bistår Toyota på owned, og The &Partnership leverer kreativitet. Vi driver systematisk kommunikation tilført kreativitet, og kreativitet tilført systematisk kommunikation,” siger Jesper Jørgensen.

Har holdet på plads – næsten
Han understreger, at midt i al det nye og anderledes, så handler det reelt om gamle dyder.

”Jeg startede selv med at flette breve for Sonofon for snart 15 år siden. Det er dog ikke helt det samme længere – der er kommet mere data og en digital adfærd til. Men vi er på sin vis tilbage ved 1.-parts data, kreativitet og penge,” siger Jesper Jørgensen og tilføjer:

”Vi skal i højere grad engagere forbrugerne mellem kampagnerne. Inden for eksempelvis køkkener, biler og rejser er beslutningsprocessen som oftest længere, og her skal MBA og vores nye fokus på owned media blandt andet lukke hullerne mellem kampagnerne.”

MCG’s nye direktør holder for en stund inde med justeringerne. Han har i store træk det hold klar, som skal møde 2021. Og i en tid fremover vil der i givet fald fortsat være tale om udskiftninger snarere end udvidelser.

”Vi skal naturligvis tjene penge, men vi har ikke en voldsom vækststrategi – og lige på dét plan spiller coronaen ind. Vi kommer ikke foreløbig til at vokse fra de 80-90 medarbejdere, vi er i dag, men vi vil inden for de rammer nok se et øget antal seniorer og specialister, der kan løfte bredere – og dybere,” siger Jesper Jørgensen.