Optimismen er tilbage i Cannes. Det var det indtryk adm.dir. Ulrik Thagesen fra mediebureauet Mediacom fik.
“I år er et post-recesson år, og det kan tydeligt mærkes herned i Cannes. Der er rekord i indsendt materiale til konkurrencerne og et rekordstort antal deltagere”.
Samtidig fremhæver Ulrik Thagesen tre tendenser: teknologi, globalisering og crowdsourcing, mens reklamefestivalen ikke bød på noget revolutionerende nyt:
“Det er sammenkoblingen af teknologier, der gør kampagnen til en vinder. De kreative skal stadig levere noget flot og sjovt, men det skal linkes. Tag for eksempel vinderen i mediekategorien, en koreansk kampagne. Et supermarked var flyttet ud, hvor de travle forbrugere var. Man placerede store plakater med billeder af supermarkedshylder på for eksempel togstationer. Forbrugerne kunne med en mobiltelefon scanne og købe specifikke varer på plakaterne. Det er en teknologisk skæg eksekvering. Ikke bare flot materiale, men godt tænkt”.
Mediebureaudirektøren påpeger endvidere, at der var en eksplosion i kreativitet fra en række nye lande, mens de gamle stormagter som USA, Tyskland og Storbritannien ikke mere var så dominerende i Cannes.
Den sidste trend: crowdsourcing, som betyder, at man benytter sig af masserne til at udvikle ideer og koncepter, var også fremherskende og Ulrik Thagesen mener, at det bliver mere og mere tydeligt, at crowdsourcing er en effektiv og meget iøjnefaldende måde at arbejde på (Berlingske Business, p. 14-15).
Stelton nægter at købe sit eget navn i Kina
Designvirksomheden Stelton nægter at gå i forhandlinger om at købe retten til Steltons varemærke i Kina.
I starten af året modtog Steltons ejer, Michael Ring, en e-mail fra en advokat i Kina om at kinesere har søgt og fået ret til at bruge Steltons varemærke, men at advokaten gerne ville hjælpe med at få fat i rettighederne.
Men Stelton-ejeren nægter at indgå forhandlinger med banditter, som han kalder dem:
“Jeg har nægtet at skrive tilbage. Ligesom jeg ikke vil forhandle med terrorister, så vil jeg heller ikke forhandle med banditter” og han fortsætter:
“Jeg mener, at den kinesiske ambassadør må komme på banen. Hvad vil han gøre ved den revolverpolitik, som bliver anvendt over for os og andre i Kina?”.
Stelton har registreret Stelton navnet internationalt, men Kina har en særlovgivning (Berlingske Business, p. 4-5).