Mediebureauer udvider paletten

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Læs om, at mediebureauer vil lave PR og indholdsproduktion. At partner-virksomheder er dårlige til kommunikation. At Brøndby står uden sponsor til sommer. Samt at nethandelsfirma har fået sit hidtil bedste regnskab.

Mediebureauerne klaret sig godt gennem krisen, men de tjener stadig mindre på kerneforretningen, medieindkøb og medieplanlægning – og derfor er de ved at gafle sig ind på nye områder.

For nylig lancerede IUM lanceret Orion Trading, som tilbyder annoncekunder, at de kan betale op til 20 pct. af mediebureau-ydelserne med naturalier, som Orion Trading så vil sælge videre.

Og nu lancerer Aegis en PR-enhed, som – ifølge adm.dir. hos Aegis, Lars Bo Jeppesen – især skal agere på den taktiske her-og-nu kommunikation.

Også reklamebureauerne vil blive udfordret. Ifølge Lars Bo Jeppesen kigger mediebureauerne også på indholdsproduktion og er dermed på vej til at blive mere ‘reklamebureau-agtige’.

Ligesom Aegis og IUM er Mediacom klar til at gå nye veje. Men det er ikke nødvendigvis mediebureauerne, der bliver vinderne. Ulrik Falkner Thagesen, adm.dir. siger til Børsen:

“Alle bureau-typer finder nye forretningsområder, der overlapper hinanden. Fremtiden bliver alles kamp mod alle. Der bliver ikke tale om, at én bureautype vinder” (Børsen, p. 38-39).

Partner-virksomheder er dårlige til kommunikation

Virksomheder, der har flere partnere, som ejere, er dårlige til at kommunikere, skriver adm.dir. i Lead Agency, Kresten Schultz Jørgensen i et indlæg i Berlingske.

Især advokathuse, arkitekter og revisorer får et skud for boven, idet de ifølge Kresten Schultz Jørgensen, ofte ‘står famlende over for identifikationen af deres egen niche og position på markedet, grundfortællingen er diffus, man går ind og ud af pressen uden konsistens, og man mangler klare og veldefinerede mål for marketingindsatsen’.

Årsagerne til den dårlige kommunikation er ifølge Lead Agency-direktøren fagligt snobberi, manglende viden om kommunikation og frygt for pressen (Berlingske Business, p. 2)

Brøndby uden sponsor

Brøndby har ingen sponsor klar fra juli måned, hvor Jesper ‘Kasi’ Nielsens sponsorat udløber – og samtidig kritiseres klubben for at være for dyre med hovedsponsoratet.

Brøndby selv mener ikke, at 12 mio. kroner årligt i tre år er for dyrt for den mest eksklusive pakke, som de tilbyder, idet Promovator sidste år vurderede sponsorværdien til 12-15 mio. kroner.

Samtidig har klubben en tvist med Jesper ‘Kasi’ Nielsen. Klubben mener, at han har givet garanti for at give klubben 20 mio. kroner frem til 2013, hvis klubben ikke har fundet en sponsor.

Jesper Nielsen siger selv, at hans sponsorat stopper til sommer, og at det er aftalt, at han ville træde til og betale en difference, hvis Brøndby fandt en sponsor, som ville betale mindre end 20 mio. kroner. Men da klubben slet ikke har fundet en sponsor, mener han ikke at have nogen forpligtigelse (Berlingske, p. 35).

Hedal Kruse Brohus’ bedste resultat

Den fynske IT-virksomhed Hedal Kruse Brohus, der laver nethandelsløsninger, fejrer ti-års jubilæum med sit hidtil bedste regnskab.

Omsætningen oplyses ikke, men bruttoresultatet steg sidste år fra 12,5 mio. kr. til 16,6 mio. kr., og man opnåede et overskud på 5,7 mio. kr. før skat (Børsen, p. 14).