Mediestorm over DSB: Imagekampagne fremtræder absurd

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Uanset hvad man mener om imagekampagnen, så virker timingen dårlig, når man sætter den op mod den seneste tids kritiske mediedækning.

DSB har på det seneste været igennem stærk kritisk omtale i medierne på grund af en meget anstrengt økonomi.

Samtidig har koncernen i de seneste måneder kørt en image-kampagne, hvor man søger at formidle budskabet om, at DSB skaber sammenhæng i samfundet.

Umiddelbart er der ikke nogen sammenhæng mellem historier om en anstrengt økonomi og indholdet af annoncerne, og måske kan man hævde, at det netop er en god ide at formidle et positivt budskab midt i al det kritiske.

Nej, mener brandingeksperten Poul Mikkelsen.

“En imagekampagne skal altid bygge på et element af troværdighed, men DSB har ikke noget fundament under sin imagekampagne, og når så mediehistorien bliver meget kritisk, så kommer den til at fremstå absurd,” siger Poul Mikkelsen og fortsætter:

“Kampagnen kommer til at fremstå som et behov hos selskabets adm. dir. DSB har ikke brug for en imagekampagne i den nuværende situation. De har brug for at få orden i eget hus og få styr på deres produkt. Rækkefølgen må nødvendigvis være handlinger først – imagekampagne dernæst – hvis man altså overhovedet skal have en imagekampagne.”

Ud over timingen på imagekampagnen er han også kritisk over for indholdet.

“Kampagnen hensætter mig til starten af 1900-tallet, hvor man var benovet over de fine toge. Men de ignorerer, at forbrugerne i dag har masser af muligheder for at transportere sig. Busser, bil, metro, fly – DSB er ikke nødvendig for at skabe sammenhæng,” siger Poul Mikkelsen.