Midt i krisetider: Pepsi satser på optimismen

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Pepsi står foran at lancere sine første reklamer sammen med TBWA efter, at det mangeårige samarbejde med BBDO er droppet.

De seneste måneder har medierne været proppet med negative historier om krise. Aktiekurserne er raslet ned, den amerikanske arbejdsløshed er markant på vej op og i går kom en af historiens største svindelsager frem i New York.

Men ingen af delene ryster Pepsi – eller de unge, som læskedrik-giganten har fokus på, når den skal tilrettelægge sin nye markedsføring efter, at der er investeret et trecifret millionbeløb i nyt design og logo og man har udskiftet BBDO med TBWA/Chiat/Day.

I hvert fald fortæller AdAge, at et studie udført af StrategyOne har vist, at generationen, der er født mellem 1980 og 1990, er særdeles håbefulde over for fremtiden. 95 pct. mener, det er vigtigt at fastholde et positivt syn på tilværelsen.

“Pepsi har altid stået for ungdommelig overflod og optimisme, og vi er glade for at lære gennem dette studie, at den positive ånd i ungdomskulturen ikke bare er intakt – den er stigende. Vores nye brand-identitet og kampagne reflekterer denne optimisme som aldrig før – på hylderne og i reklamerne”, siger Dave Burwick, der er Pepsis chief marketing officer.

Pepsi’s nye logo er formet, så det minder om et smil – der i øvrigt kan gøres større eller mindre.

AdAge fortæller videre, at der spekuleres i, at Pepsi vil præsentere den nye reklamestil ved SuperBowl d. 1. februar.

Det er dog ikke alle, der tror, at det optimistiske budskab kan fungere.

“Det vil ikke give genklang. For mig føles det som bullshit. Det er som at stikke hovedet i sandet. Folk er bange for deres job, de får reducerede bonusser. Det opleves fortænkt at følge den vej – uanset hvad markeds-studier fortæller”, siger Ray Graj fra Graj & Gustavson til AdAge. Han peger videre på, at vi står foran en dyb og dårlig udvikling, men det forplanter sig kun langsomt.