Miele kvitter Just/Kidde

Peter Engholm
25@mail.dk

Kreative priser og øget markedsandel var ikke nok. 10 års samarbejde er slut.

Just/Kidde har stået bag anerkendt kreativitet for Miele. Senest fik “Carwash” – hvor en driftig knægt tjener en skilling på at vaske kvarterets trehjulede cykler i en Miele opvaskemaskine – en shortlisteplacering i filmkategorien i Cannes.

På Just/Kiddes hjemmeside følges op: “Filmen har vundet sølv i to anerkendte internationale reklameprisuddelinger: Epica Awards og Cresta Awards. Desuden blev den finalist i Eurobest og nåede op på en tredjeplads i TV 2’s seerbarometer “Den Glade Seer”. Så det tegner godt for Just/Kidde og Miele.”

Og så alligevel ikke, for Miele har valgt at skifte reklamebureau.

Lars Byrner, salgs- og marketingchef hos Miele, nøjes i første omgang med at bekræfte bureauskiftet:

“Just/Kidde var været vores bureau i husholdnings-divisionen i mindst 10 år – og endda 13-14 år i professionel-divisionen. Vi har danset tæt, men både mærke og partnerskab trængte til at blive udfordret anderledes”.

Hvem det nye bureau er, ønsker Lars Byrner at vente med at fortælle.

Hos Just/Kidde har adm. direktør, Uffe Just, denne kommentar til kunde-samarbejdet, der stopper ved årets udgang:

“Miele kørte kampagnen i 25 lande – den slags har de aldrig gjort før. Markedsandelene blev øget, vi har fået forbrugerpriser og kreative priser.”

Men det har åbenbart ikke været tilstrækkeligt …

“Sådan har ingen os set det. Vi har haft nogle fantastiske år sammen med Miele – med et arbejde, som vi er stolte af. Men efter 13 års tid er naturligt med fornyelse. Det er ikke ethvert kundesamarbejde, der holder så længe. Og efter 10-15 spots i den seneste række kan der indtræffe metaltræthed”, siger Uffe Just.

 Metaltræthed? Vi skal jo ikke længere tilbage end juni, hvor I blev nomineret i Cannes … 

“Jo, men Miele har været en stor del af bureauets identitet. Måske er det også sundt at komme videre, og i den forbindelse har vi formået at afslutte samarbejdet på en positiv måde”, siger Uffe Just.

For Just/Kidde kommer Mieles farvel oven på to regnskabsår, der begge har givet mere end to mio. kr. i underskud. Efter seneste underskud var godt halvdelen af selskabskapitalen tabt, og ledelsen skød en mio. kr. ind som lånekapital. Man understregede da, at man havde vundet 8 ud af 9 konkurrencer sidst i 2007, at 2008 var indledt med to nye kunder – og at disse forhold i år skulle indhente tabene. Men det var før, at Miele sagde tak for dansen.

“Vi har siden dengang vundet yderligere to kunder, som mere end opvejer tabet af Miele”, siger Uffe Just, der forventer at kunne offentliggøre de nye navne på kundelisten inden nytår.