Mikkel Kessler hyrer bureauet SponsorPeople, så han kan blive et super-brand.
“Vi mener, der er mange virksomheder, der mangler at sætte et ansigt på deres brand eller produkt. Så vi vil have mere af den slags omkring Mikkel Kessler, frem for traditionel reklame, forklarer Thomas Badura, der er ankermand på Kessler-projektet.
Han vurderer, at et sponsorat kan udgøre 25 procent af Kesslers indtjening og at Kessler er så godt et navn, at det bliver muligt at vælge mellem mulige sponsoremner:
“Vi ønsker ikke at lyde arrogante, men vi er selektive overfor, hvilke firmaer vi tillader at arbejde med Mikkel. Vi vil gerne lidt væk fra den traditionelle vej, som vi har set mange boksesponsorater bære præg af de seneste mange år”, lyder det fra Thomas Badura.
Det er især Kesslers 268.000 fans på Facebook samt hans fokus på sundhed og motion, træning og velvære, som bureauet mener, gør ham til et interessant produkt. (Berlingske, p. 32).
Tøjfirma betaler tv-stjerne for ikke at gå i firmaets tøj
Normalt betaler et tøj-firma for at kendte går i firmaets tøj. Men Abercrombie og Fitch har tilbudt deltagerne i et populært reality show penge for ikke at have Abercrombie og Fitch på i udsendelserne.
I en pressemeddelelse skriver tøjfirmaet, at det er dybt bekymret over at blive slået i hartkorn med stjernen i tv-showet. Det svarer ikke til det image, som firmaet ønsker at have og derfor tilbyder de ham et “uspecificeret” beløb for at love, at han ikke mere vil gå i tøjet.
Nogle reklamefolk mener dog, at det er et PR-stunt fra Abercrombie og Fitch’s side, fordi de tidligere har tjent store penge på at producere en serie T-shirts med temaer fra showet. Og hvis det er det, så er det stunt lykkedes. I hvert fald har historien været i stort set alle amerikanske medier og nu også på bureaubiz.dk (Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi, p. 14-15).
Ny udgave af Markedskommunikation
Bogen Markedskommunikation er udkommet i en ny og udvidet udgave, der er udvidet med kapitler om eksempelvis sociale medier. Bogen tilbyder en række redskaber til at analysere reklamer og udstikker rammer for, hvordan kampagner kan skrues sammen: Bogen er udkommet på Systime og koster kr. 294 (Børsen Executive, p. 10)
Branchefolk i medierne
Ordet “skræmmekampagne” bliver flittigt brugt når et valg nærmer sig. Også Frederik Preisler, direktør i reklamebureauet Mensch, har mange gange fået skudt “skræmmekampagne” i skoene, når han har lanceret en kampagne. Det er et begreb, man kan sætte på en hvilken som helst kampagne, der tager lidt håndfast fat i sandheden, mener han. Også i politik:
“Det er typisk dansk, at vi kalder noget for en skræmmekampagne ligeså snart, vi bliver konfronteret med ting, der er en lille smule ubehagelige. Danskere er jo kun vant til kommunikation, der går ud på at please os, og som spiller på det sjove. Vi tænker hurtigt, at det modsatte af sjovt, det er noget, der er skræmmende” (Berlingske, p. 12).