Mobilbetaling: Rema overhaler de andre kæder inden om

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Der er stor konkurrence blandt detailhandlen om at komme først med at kunne tilbyde kunderne at betale med mobilen i stedet for dankortet. Rema 1000 melder sig nu på banen med en løsning inden sommer.

For et par måneder siden meldte Dansk Supermarked ud, at de har indgået et samarbejde med Danske Bank, så kunderne i Bilka, Føtex, Salling og Netto kan betale med MobilePay.

Og Swipp holdt sig ikke tilbage, men annoncerede, at de ville indgå et samarbejde med både Dansk Supermarked og Coop.

Begge løsninger ville dog først være fuldt udrullet omkring årsskiftet, men nu melder Rema 1000 ud, at allerede fra 1. juli kan man betale med MobilePay i alle kædens 261 butikker.

Det skriver Berlingske.

”Vi vil gerne give kunderne det, de efterspørger, og det, de kommer til at efterspørge, og der er ingen tvivl om, at mobilbetaling er kommet for at blive. Det buldrer bare løs med forskellige muligheder og løsinger og der skal vi selvfølgelig være med,” siger økonomidirektør i Rema 1000, Torben Sørensen til avisen.

Udenlandske spillere presser markedet for mobilbetalingsløsninger

Flere udenlandske spillere som Apple, Google og PayPal kan med alternative betalingsløsninger sætte sig på det danske marked og bl.a. derfor er det vigtigt forDanske Bank at indgå flere aftaler med flere forskellige kæder, siger chef for MobilePay-divisionen, Mark Wraa-Hansen til avisen. 

”Også i det perspektiv er det vigtigt for os at få nogle aftaler på plads med nogle butikker og en del af vores ambition med MobilePay er også at lave et dansk alternativ til de globale løsninger, som vi forventer kommer.”

Berlingske Business, p. 4-5.