MobilePay og Swipp i krig om supermarkederne

Pia Osbæck
pia@bureaubiz.dk

Brancheklip: Kampen intensiveres. MobilePay har indgået en aftale med Dansk Supermarked og Swipp vil ifølge direktøren være at finde i både Coop og Dansk Supermarked inden året er omme.

Så er banen kridtet op for Danske Banks MobilePay og 81 bankers mobilbetalingsløsning, Swipp, som begge går efter at tilbyde kunderne at kunne betale for deres varer i supermarkedsbutikkerne.

Danske Bank har indgået en aftale med Dansk Supermarked om, at kunderne fremover kan betale med MobilePay i Bilka, Føtex, Salling og Netto.

Samtidig proklamerer Swipps direktør Martin F. Andersen i Børsen, at kunder hos både Dansk Supermarked og Coop inden året er gået vil kunne betale med Swipp.

Og der er der heller ingen eksklusivaftale mellem MobilePay og Dansk Supermarked understreger direktør for e-handel i Dansk Supermarked overfor avisen.

”Vores ambition er at servicere vores kunder best muligt. Så hvis der kommer andre betalingsalternativer, kigger vi på det. Det skal være en løsning, som er praktisk anvendeligt. Det skal være brugervenligt og intuitivt.”

Coop vil ikke melde ud om de er ved at indgå en aftale med Swipp, men informationsdirektør , Jens Juul Nielsen, siger til avisen, at kæden arbejder med at kunne tilbyde kunderne i Kvickly, Fakta, SuperBrugsen og Irma at betale med mobilen.

”Vi er på vej med noget, og det kommer i løbet af 2015, men jeg vil ikke sige mere lige nu,” er det som Jens Juul Nielsen indtil videre vil kommentere.

Kampen mellem MobilePay og Swipp intensiveres. For nylig blev det muligt at betale med MobilePay, når man handler ind på nettet.

I sidste måned oplyste Martin F. Andersen, at godt én million danskere har Swipp, og at 620.000 bruger den jævnligt. Men hos MobilePay er det 2,03 mio. danskere, der bruger dén app nævnligt.

Børsen, p. 10.