Af Peter Engholm 25@mail.dk

Very har hjulpet et af Danmarks ældre herremode-brands med at genfinde sin historie – og være tro mod sig selv. Nye samarbejder og nul modeller er måden, hvorpå mærket nu vil kommunikere.

Det kan i grunden være en delikat balance at hyre modeller og finde den rette location – og herfra tale om autencitet.

Modebranchen har ændret sig – med et øget krav om troværdighed og et tættere forhold til forbrugerne. Og erkendelsen af at være blevet indhentet af et paradigmeskift i branchen har ført Cottonfield – med sine 26 år et af Danmarks ældste herremodebrands – på en tur tilbage til brandets udgangspunkt for at genfinde sin brandhistorie – nu blot en del erfaring rigere.

Resultatet er et revitaliseret Cottonfield – med hjælp fra community marketing bureauet Very, der via interviews med en lang række relevante profiler, både den almindelige forbruger og branchefolk, gav brandets image et reality-tjek.

”Da vi indledte denne proces for halvandet år siden, var vi klar over, at det krævede nogle fravalg, da vi skulle ind til essensen og tættere på folks virkelighed. Hvis vi skulle lære noget af dette, var vi nødt til at tage vores egen medicin og høre folks ærlige mening om os, så vi kunne indlede en dialog i øjenhøjde med forbrugerne,” siger Inge Kindberg, der er brand director hos Cottonfield.

Og dét, Cottonfield fik at vide, var, at design og kvalitet var godt – men folk vidste ikke, hvad brandet står for.

”Vi blev bekræftet i, at vi har en kommunikativ opgave foran os – vi skal kommunikere med troværdighed. Og produktet er efterhånden blevet sekundært. Vi ønsker at dele vores værdier med andre.”

Inge Kindberg suppleres af Gitte Verner Jensen, der er design manager hos Cottonfield:

”Cottonfield er inspireret af passionen for at dyrke sine interesser og brænde så meget for det, man laver, at man bliver ved til det lykkes – fordi man ikke kan andet. Teamet bag Cottonfield er dybt dedikerede og passionerede i forhold til både kvalitet og design, så det var oplagt at bygge videre på den troværdighed i vores kommunikation.”

Og hvordan gøres det så? Ved bl.a. at sige farvel til modellerne. Inge Kindberg forklarer:

”For bare få år siden var det stadig en skubbe-effekt: Man bookede modeller, fandt et velegnet sted – og indrykkede annoncer i magasiner. Det har vi kun gjort halvt det seneste år – den anden halvdel har bestået i samarbejder med – og fortællingen om – passionerede folk – hhv. en møbelsnedker og en lille cykelfabrik. Og til vores næste præsentation tager vi skridtet fuldt ud – kollektionen har et surf-tema, så frem for opsætning og iscenesættelse tager vi ud i surfmiljøet, hvor de dedikerede surfere fortæller deres historie. Det bliver en reportage.”

Og modemærket er i dialog om samarbejder – både enkeltpersoner og virksomheder, typisk mindre virksomheder med en udtalt iværksætterånd.

”Det kan være inden for øl, musik eller noget helt tredje. Der er ikke fokus på en specifik interesse, men i langt højere grad en passion for at gøre det, man brænder for. Troværdigheden er derfor en livsstil, hvor man ser sig selv i øjnene og møder alle udfordringer på et ærligt grundlag for derved at overvinde dem – det er den historie, vi gerne vil fortælle,” siger Inge Kindberg.

Det revitaliserede Cottonfield kan opleves på www.cottonfieldshop.com/dk, hvor man i skrivende stund kan udforske efterårskollektionen 2012 The Genuine Craftsman og på Facebook.com/COTTONFIELDuniverse, hvor brandet deler historier om passion og dedikation med brugere fra hele verden.

Kommentarer

Få nyhedsbrev

Tilmeld dig Bureaubiz’ ugentlige brief om bureauer, reklamefolk og marketing - og kom bedre rundt om branchen hver dag.

Tilmeld nyhedsbrev
En del af Creative Club