Næstsidste dag i Cannes: To danske shortlister

Peter Engholm og Finn Graversen

Ny dansk hæder i Young Director Award samt to shortlister i Cannes-festivalens håndværks-kategori. Begge shortlister tilfaldt samme bureau.

Opdateret, Instruktøren Casper Balslev fik hæder torsdag i Cannes, da han blev placeret på Saatchi & Saatchis New Directors Showcase med sit arbejde for Han Kjøbenhavn. Og fredag morgen kunne han så glæde sig over at få to arbejder shortlistet i Film Craft konkurrencen.

DDB står bag indsendelsen af arbejdet, som Spoiled Production (ejet af DDB) har produceret. De kreative kræfter bag indsendelserne er Jannik Davidsen, Han Kjøbenhavn, og Casper Balslev.

Cannes Lions havde på shortlisten fejlagtigt angivet DDB som bureauet bag filmene.

To shortlister er i øvrigt fordelt på to forskellige film for Han Kjøbenhavn – AW12 og SS13 (se filmene nederst i artiklen).

Og på samme måde, som det seneste døgn har været hæder-ligt for Casper Balslev, så har Spoiled også haft sine behagelige award-pligter: Torsdag aften var der således en 2nd Prize i Young Director Award til instruktøren Daniel Kragh-Jacobsen og Spoiled Productions sammen med Black Dog Films for musikvideoen The Fall med Rhye.

Young Director Award er med sine 400 deltagere en af de største begivenheder unden for selve Cannes Lions. Og Daniel Kragh-Jacobsen følger flot op fra sidste år, hvor han vandt 1st Prize i Test Commercial-kategorien.

Og det blev så det endelige resultat for danske bureauer (og produktionsselskaber), for hverken Branded Content Lions eller Titanium & Integrated Lions gav danske short-lister.

Med de sidste shortlister lagt frem, kan der gøres dansk status: 17 nomineringer – mod 30 sidste år. Til gengæld behøver løve-fangsten ikke at blive ringere: Sidste år var der 8 løver til danske arbejder, og i år er der kommet 7 løver i hus – med 4 shortlistede arbejder tilbage i konkurrencerne. 

https://vimeo.com/61179100