Naked lukker i København

Finn Graversen
fg@kabelmail.dk

Samtidig får Casper Willer en flot forfremmelse. Han bliver kreativ direktør for Naked i Europa.

Hos det lille københavnske bureau, Naked, var man lige før sommerferien oppe i skyen. Partner og medstifter af bureauet, Casper Willer, spillede en central rolle i, at Naked på globalt plan vandt Virgin Atlantic.

Det fører nu til markant karrierehop for Casper Willer – han flytter til London for at indtage rollen som kreativ direktør for Naked i Europa.

Desværre er der også lidt malurt i bægeret – specielt for den lille flok, der har udgjort Naked i København.

Det er nemlig blevet besluttet at lukke Naked i København. Det bekræfter Casper Willer over for Bureaubiz.

Med beslutningen om at lukke i København trækker Naked sig reelt helt ud af Norden, idet man tidligere i år besluttede at lukke kontoret i Sverige. Baggrunden er en ændret bureaustrategi.

“Naked har besluttet at fokusere mere på sine keyhubs, der er London, New York og Sidney. Herudover er der nogle strategiske kontorer – som f.eks. Sao Paulo og Tokyo – og desværre kom København ikke med i den kategori,” siger Casper Willer og fortsætter:

“Vi har primært arbejdet med store internationale kunder i København som f.eks. Nokia og Coca-Cola. Det er kunder som godt kan serviceres ud af London.”

Ud over ham selv flytter en medarbejder mere med, som er relateret til Coca-Cola. 

Naked fortsætter i København resten af året. Der er flere store projekter i gang, som skal færdiggøres.

For managing partner Mette Hørdum må det være en ærgerlig beslutning. Hun kom til bureauet i slutningen af sidste år som afløser for nordmanden Ørnulf Johnsen, men kom altså op mod en ændret strategi i Naked internationalt og må derfor sige farvel til jobbet.

“Det er selvfølgelig enormt ærgerligt, at man fra international hånd har taget denne beslutning, særligt set i lyset af vi fra dansk side ikke bare har et stærkt hold, men også har leveret gode resultater, og løsninger der er anerkendt både herhjemme og i udlandet,” siger Mette Hørdum.